Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Arvika pastorat Besöksadress: Cisterngatan 25-27, 67131 ARVIKA Postadress: Box 111, 67123 ARVIKA Telefon: +46(570)728200 E-post till Arvika pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Gemenskapsträffar

Här får vi träffas och trivas. Underhållning, lunch och andakt är gemensamt för alla träffar.

Arvika Västra församling

Visor i kyrkviken 
Tisdagar under sommaren klockan 14.00 på Mikaeligården. 
Buss avgår från: Fågelsången 13.00. Busstationen 13.10.
Trefaldighetskyrkans församlingshem 13.20. Smedberg 13.25. Stadsparken 13.35. Mikaeligården 13.45. Turen går omvänt tillbaka cirka 15.30.
Kaffe serveras för 25 kronor.

Mikaeliträffen
Varje gång har vi program, andakt och enklare förtäring.  Vi träffas klockan 14.00 på Mikaeligården under terminerna. Ta gärna med en vän!  Kanske kan du hjälpa någon med skjuts eller sällskap? Välkomna! 
27 september:  65+ Dragspel, durspel och sång!
11 oktober:  Kerstin Dahlin Janson ”Möten med Afrika”
8 november:  Stefan Lersten och Anna Skoglund ”181111”
22 november: David och Sara Åström berättar om Barnsamariten blandat med
sång och musik
Ansvarig: Eva Zakrismark, 0570-72 82 13

Mötesplats Mikaeligården
Våffelcafé på Mikaeligården under våren 2019. Våffelcafé är ett samarbeta mellan Arvika Östra och Arvika Västra församlingar. 

Arvika Östra församling

Öppet hus
Vi träffas varannan torsdag under terminerna klockan 11.00-12.15  på Trefaldighetskyrkans församlingshem, Arvika.  
Kaffe med dopp och ett intressant program bjuder vi på varje gång.
Ansvarig: Marina Ingvarsdotter, diakon. 0570-72 82 12.
20 september:  ”Jerusalem” med Monica och Valter Fryxelius.
4 oktober ”Sånger av Dan Andersson och Karl Karlsson”
med Lennart Karlsson
18 oktober Rigo Nilsson visar filmen Tyferi
1 november Bröderna Kohlberg underhåller
15 november Hemlig gäst
29 november Valters kapell

Café M
Trefaldighetskyrkans församlingshem. Tre onsdagar under hösten. Först är det veckomässa klockan 19.00 i Trefaldighetskyrkan för den som vill. Direkt efter samlas vi i församlingshemmet för enkelt mingelfika till självkostnadspris, ett intressant föredrag och gemenskap.

19 september:  ”Finns det hopp för fred mellan Israel och Palestina?” med anledning av Världsveckan för fred i Palestina och Israel. Diakon Marianne
Kronberg berättar om sitt arbete med följeslagarprogrammet i Palestina - Israel.

24 oktober:  Om barns rättigheter med anledning av FN-dagen. 

21 november:  med anledning av Julkampanjen, Svenska kyrkans internationella
arbete - Act. Diakon i Arvika pastorat, Eva Zakrismark berättar om en resa till Tanzania.

Mötesplats Mikaeligården
Våfflecafé på Miakeligården under våren 2019. Våffelcafé är ett samarbeta mellan Arvika Östra och Arvika Västra församlingar. 

Glava församling

Torsdagsträffar
Torsdagsträffarna är ett tillfälle för möten och gemenskap! Varje gång har vi ett intressant program, andakt och en god lunch. Vi träffas i regel andra torsdagen i månaden under höst- och vårterminerna klockan 13.00–15.00 i Glava församlingshem. Ta gärna med dig en vän! Kanske kan du hjälpa någon med skjuts och sällskap? Kontakt: Charlotte Hartwig Lundh, 0570 - 72 82 89. 
11 oktober ”Jazztoner” med Valters kapell
8 november ” Gammal palestinavän på besök i Israel”, Dag Torfoss berättar.
13 december ”Sankta Lucia”

Gunnarskogs församling

Onsdagsträffar
Träff för daglediga med program, lunch och andakt. Under höst- och vårtermninerna är vi i Gunnarskogs sockenstuga.  
Anvarig: Anneli Magnusson, präst, 0570-72 82 27

Mangskogs församling

Öppet hus
Torsdagar klockan 12.00 i Sockenstugan, Mangskog . En trivsam stund med sopplunch och program. Arrangemanget är ett samarbete mellan Röda Korset och Mangskogs kyrkliga syförening som delar på ansvaret. Vi hänvisar till predikoturerna för detaljer. Ansvarig: Karin Jansson, präst. 0570-72 82 98.

Seminarier i Mangskogs sockenstuga 
Arrangerade hösten 2018 av Värmländska Akademien i samarbete med Mangskogs församling och Mangskogs hembygdsförening. Fri entre, fria förfriskningar och fritt fram för frågor. Vi träffas på tisdagar klockan 18.00

9 oktober: Finnskogskulturen - ett världsarv att sikta mot!
Inger Liliequist, Värmländska Akademiens preses, f.d. riksantikvarie
Bo Vahlne, akademiledamot , fil. dr. Mangskogs Spelmanslag.

23 oktober: Klingande musikhistoria i finnskogsbygden.
Mats Berglund, spelman och musikhistoriker

30 oktober: Nils Keyland - finnskogens egen folklivsforskare
Britt-Marie Insulander, akademiledamot, fil. lie. och folklivsforskare. Bo Vahlne, akademiledamot, fil. dr. Mangskogs Spelmanslag.

6 november:  Ord och ton i finnbygd 
Torleif Styffe, akademiledamot och författare. Björn Sandborgh, akademiledamot, f.d. länsråd och trubadur

13 november: Skogsfinnarna i arkiven
Gabriel Bladh, kulturhistoriker, professor. Peter Olausson , akademiledamot, historiker, lektor. Mangskogs Spelmanslag.

Ny församling

Klengåskvällar
Onsdagar i juli, Ny församlingshem. Serveringen börjar 17.00 programmet börjar 18.00. Lotteri som går till Svenska kyrkans internationella arbete och SKUT. 

Tisdagsträffar
En gång i månaden träffas vi i Ny församlingshem under höst- och vårtermninerna för att umgås. Ett program, lunch och andakt med start klockan 13.00. 
Ansvarig: Maria Ryman, 0570-72 82 26. 
25 september: Filmen ”Fleckera i Sulvik”
30 oktober:  65+ durspel och sång
27 november: Hemlig gäst

Älgå församling

Cafe Älgå med släktforskarinslag
Träffpunkten Cafe Älgå har pågått i närmare 10 år på lördagar mellan 15.00 och 17.00 i Älgå församlingshem. Tanken är att på ett enkelt sätt träffas och umgås. Förr besökte vi varandra, drack en kopp kaffe och umgicks men det görs inte längre så därför tror vi att en gemensam träffpunkt är viktigt. Det finns behov av att träffas och att dela tankar med varandra. Vi fortsätter även under våren med inslag av släktforskning tillsammans med vår Hembygdsförening, några lördagar, kommer kunniga personer från Hembygdsföreningen med datorer att närvara för att ge oss hjälp och möjlighet att forska i vår släkt och hembygd. Vi gläds mycket åt detta inslag eftersom intresset för släktforskning och kunskap om hembygden är stort. Tiden är som vanligt lördagar 15.00 till 17.00 Släktforskarlördagarna finns möjlighet till utökad tid om behov finns. Välkommen och ta med dig släkt, vänner och bekanta! Kontaktperson: Lennart Björn

Syföreningar

Arvika västras kyrkliga syförening 
Kom och dela gemenskap i vår syförening. Vi träffas varannan måndag, 14.00-16.00. Genom engagemanget och de pengar som kommer in så bidrar vi till att lindra nöden i vår värld. I samband med gravsmyckningen inför Alla helgons dag så är Sockenstugan öppen. Där serveras kaffe och klengås och det finns även gravdekorationer till försäljning. Syföreningen säljer även lotter och har handarbeten och hembakat bröd till försäljning under denna tid. 
Kontaktperson: Eva Zakrismark, 0570-72 82 13.

Arvika östra kyrkliga arbetskrets
Varm välkomna till Kyrkliga arbetskretsen i Arvika Östra församling. Vi träffas varannan vecka, jämna veckor, 14.30 i Trefaldighetskyrkans församlingshem.  Startar med en kort andakt, ibland ett kort program, dricker kaffe, handarbetar- de som vill och kan, allt under trivsamt småprat. Vi turas om att vara kaffevärdinnor, ensam eller tillsammans med någon, att bjuda på enkelt kaffebröd eller smörgås. Vid första advent brukar vi ha brödförsäljning i samband med kyrkkaffet. Diakonerna Gunnel Widin och Marina Ingvarsdotter deltar också i vår grupp i mån av tid. Kretsen stöder Svenska kyrkan internationella arbetet med alster och pengar. Välkommen i vår goda gemenskap

Brunskogs kyrkliga syförening

Redan 1916 bildades på Slorudsborg en arbetskrets, då fru Fryksenius samlade ett antal damer till handarbete och högläsning. Syftet var att samla pengar för kyrkans prydande. Man träffades i hemmen mellan 15.00 och 19.00 Högst fem sorters kakor fick ingå i trakteringen, en regel som överskreds med råge av Åsen i Talken, där 20 sorter fanns på bordet.

Handarbetena såldes på basar i Vikene skola. Största delen av kyrkans textilier tillkom genom föreningens omsorg, till exempel antependium, mässhakar, kollekthåvar, kormatta. Även ett piano kunde anskaffas på 1950-talet.

Från 1960-talet har verksamheten mer och mer inriktats på gåvor till hjälporganisationer, under 70-talet i storleksordningen 5 000 kronor per år, på 80-talet 10 000 kronor per år och på 90-talet upp till 20 000 kronor årligen. Gåvomottagare har varit Lutherhjälpen, Svenska kyrkans mission, IM´s fadderbarnsverksamhet, Stadsmissionen i Göteborg och Karlstad, RIA med flera. Första veckan i advent har vi försäljning i församlingshemmet med auktion och lotterier.

Vi träffas varannan torsdag, 13.00-15.00 i församlingshemmet. Var och en tar med sig egen förtäring till kaffestunden.

Välkommen att delta i vår verksamhet! Kontakta församlingsexpeditionen för aktuella datum och kontaktpersoner!

Glava syförening
Glava syförening träffas varannan tisdag klockan 14.00-16.00. 
Välkommen till gemenskap och arbete för kyrkans internationella arbete.
Kontaktperson: Birgitta Eriksson,  0570- 400 26, 070- 654 08 12.

Gunnarskogs syförening
Syföreningen  vill välkomna alla nya som ”gamla”! Under hösten träffas vi klockan 14.00, Sockenstugan. 5 oktober, 19 oktober, 23 november och 14 december.
Under vecka 44 anordnar syförneingen Allhelgonakaffe i sockenstugan.  

Mangskogs kyrkliga syförening
träffas onsdag förmiddagar på Sockenstugan Mangskog. Syföreningen stöttar välgörande ändamål utomlands via Svenska kyrkans internationella arbete samt bidrar till omvårdnaden av kyrka och församlingshem i Mangskog. Intäkter fås via ett aktivt arbete med kyrkkaffen och samlingar samt handarbetsförsäljning och auktioner. Alla intresserade är välkomna att ansluta till gruppen!

Stavnäs - Högeruds kyrkliga arbetskrets
Kyrkliga arbetskretsen träffas onsdagar, jämn vecka, klockan 17.00 i Stavnäs alt Högeruds sockenstuga. Nya deltagare är alltid välkomna!

Älgå syförening
Älgå syförening träffas tisdagar varannan vecka klockan 18.00 i Älgå församlingshem. Under hösten har vi planer på att under en helg ansvara för underhållningen med sång, upptåg och andra aktiviteter samt utforma söndagens gudstjänst tillsammans med vår församlingspräst Maria. Gemenskapen och glädjen att göra något gott är viktiga kriterier. Ring pastorsexpeditionen, 0570-72 82 00 för mer information.