Ledig under dagen?

Välkommen till våra gemenskapsträffar. Här får vi träffas och trivas.

Mikaeligården

Mikaeliträffen. Varje gång har vi program, andakt och enklare förtäring.  Vi träffas klockan 14.00 under vår- och höstterminerna. Ta gärna med en vän!  Kanske kan du hjälpa någon med skjuts eller sällskap? Välkomna! 
Kontakt: Marie Mattsson, 0570-72 82 23

Träffpunkt Jössefors

Träffpunkt Jössefors en eftermiddag i månaden under höst- och vårterminerna. Andakt, kaffe, smörgås och program. Klubbstugan vid fotbollsplanen i Jössefors
Kontakt: Marie Mattsson, 0570-72 82 23

Trefaldighetskyrkans församlingshem

* Träffpunkt Smedberg” under 3-4 tillfällen under vår- och höstterminerna. Varje gång har vi program, andakt och enklare förtäring
Kontakt: Marina Ingvarsdotter på 0570-72 82 12

* Öppet hus. Vi träffas fyra fredag under vår- och höstterminerna klockan 11.00.  Kaffe med dopp och ett intressant program bjuder vi på varje gång.
Kontakt: Marina Ingvarsdotter på 0570-72 82 12

* De grå pantrarna. En verksamhet för mogna män. Vi träffas varannan måndag, 10.30. Samlingen pågår oftast i en och en halv timme och innehåller en inledning, kaffe och ett program av varierat slag. Utflykt och något arbetsplatsbesök brukar ingå. Alla intresserade är välkomna.
Kontakt: Valter Fryxelius, 070-671 70 95.

* Mitt hem i kosmos – Arvika amatörastronomer. Samtalsgrupp för dig som är intresserad av amatörastronomi.  Om det är klar natthimmel så observerar vi med våra teleskop och är det molnigt brukar vi ha något program istället. Samtalen kan handla om såväl teknik som existentiella frågor.
Kontakt: Valter Fryxelius, 070-671 70 95.

Brunskogs församlingshem

Eftermiddagskaffe. Ta gärna med dikter, berättelser, roliga historier eller annan underhållning. Vi träffas varannan onsdag under höst- och vårterminerna. 
Kontakt: Christina Hägg, 0570-72 82 96

Glava församlingshem

Torsdagsträffar. Torsdagsträffarna är ett tillfälle för möten och gemenskap! Varje gång har vi ett intressant program, andakt och en god lunch. Vi träffas i regel en torsdag i månaden under höst- och vårterminerna.  Ta gärna med dig en vän! Kanske kan du hjälpa någon med skjuts och sällskap?
Kontakt: Kenth Sanfridsson, 0570-72 82 66

Gunnarskogs sockenstuga

Onsdagsträffar. Träff för daglediga med program, lunch och andakt. Under höst- och vårterminerna.  
Kontakt: Gunnarskogs församling, 0570-72 82 70

Ny församlingshem

* Tisdagsträffar. En gång i månaden under höst- och vårterminerna för att umgås. Ett program, lunch och andakt. 
* Vävgrupp. Tisdagar från 10:00. 
* Hantverksgrupp. Måndagar, 14:00-ca 17:00. Vi möts och hantverkar tillsammans. Tag med eget kaffedopp. 
Kontakt: Maria Svahn, 0570-72 82 18

Stavnäs sockenstuga

Kaffe i Stavnäs sockenstuga klockan 14:00 sista tisdagen i varje månad. Vi fikar och umgås och den som vill tar med sig ett handarbete. Ibland har vi även någon underhållning. Kontakt : Christina Hägg, 0570-72 82 96

Älgå församling, församlingshemmet

* Vi gestaltar skapelsens mysterium och livets olika skeenden i cirkeldansens form. Inga förkunskaper behövs. VÄLKOMMEN att dansa med oss. Dansledare är Sonja Thenman och Mirja Jorda’n. 
* Läsecirkeln ”Bokmalen”. Så heter vår bokklubb i Älgå församling. Vi träffas en gång i månaden och samtalar om det vi läst, vad vi vill läsa och bjuder kanske in någon intressant ”bokmal”!
Kontakt: Kenth Sanfridsson, 0570-72 82 66

 

Syföreningar

Arvika västra kyrkliga syförening 

Kom och dela gemenskap i vår syförening. Vi träffas varannan måndag, 14.00-16.00 på Mikaeligården. Genom engagemanget och de pengar som kommer in så bidrar vi till att lindra nöden i vår värld. I samband med gravsmyckningen inför Alla helgons dag så är Sockenstugan öppen. Där serveras kaffe och klengås och det finns även gravdekorationer till försäljning. Syföreningen säljer även lotter och har handarbeten och hembakat bröd till försäljning under denna tid. 
Kontakt: Marie Mattsson, 0570-72 82 23

Arvika östra kyrkliga arbetskrets

Varmt välkomna till Kyrkliga arbetskretsen. Vi träffas tisdagar varannan vecka, jämna veckor, 14.30 i Trefaldighetskyrkans församlingshem.  Vi startar med en kort andakt, ibland ett kort program, dricker kaffe, handarbetar- de som vill och kan, allt under trivsamt småprat. Vi turas om att vara kaffevärdinnor, ensam eller tillsammans med någon, att bjuda på enkelt kaffebröd eller smörgås. Vid första advent brukar vi ha brödförsäljning i samband med kyrkkaffet.  Kretsen stöder ACT Svenska kyrkan med alster och pengar. Välkommen i vår goda gemenskap. 
Kontakt: Eva Zakrismark, 0570-72 82 13

Glava syförening

Glava syförening träffas varannan tisdag klockan 14.00-16.00 i Glava församlingshem.  Välkommen till gemenskap och arbete för kyrkans internationella arbete.
Kontaktperson: Kenth Sanfridsson, 0570-72 82 66

Mangskogs kyrkliga syförening

träffas ojämna onsdagar förmiddagar i sockenstugan, Mangskog. Syföreningen stöttar välgörande ändamål utomlands via Svenska kyrkans internationella arbete samt bidrar till omvårdnaden av kyrka och församlingshem i Mangskog. Intäkter fås via ett aktivt arbete med kyrkkaffe och samlingar samt handarbetsförsäljning och auktioner. Alla intresserade är välkomna att ansluta till gruppen! Alla intresserade, även från andra församlingar, är välkomna…”
Kontakt: Pastorsexpeditionen, 0570-72 82 00

Stavnäs - Högeruds kyrkliga arbetskrets

Kyrkliga arbetskretsen träffas  varannan  i Stavnäs eller Högeruds sockenstuga. När vi ses, umgås vi genom andakt, samtal, handarbete och god förtäring. Arbetskretsen finns med i olika sammanhang i församlingen såsom en årlig familjedag, kyrkkaffe, vi bakar och ordnar lotterier. Arbetskretsen har även gjort barnens altarskåp till sockenstugan i Stavnäs. Våra intäkter skänker vi till olika hjälporganisationer. Nya deltagare är alltid välkomna!
Kontakt:  Pastorsexpeditionen, 0570-72 82 00

Gunnarskogs Kyrkliga Syförening

För att kunna stödja forskning, och hjälpa behövande i Sverige och utomlands. Just nu är stickning i ”ropet” men du behöver inte vara en ”fena” på handarbete för att delta. Det finns många sätt att bidra på. Välkommen till Sockenstugan, 14.00 följande onsdagar:8/3, 29/3, 19/4, 10/5, 24/5, 
Kontakt: Pastorsexpeditionen, 0570-72 82 00