Foto: Alex Giacomini /Ikon

Konfirmation - Hela livet är en resa

Under tiden som du är konfirmand kommer du att få uppleva många olika saker. Ta chansen! Klicka här för att anmäla dig!

Hela livet är en resa

Alla människor har frågor och funderingar kring kärlek, relationer, livet, döden, klimatet, krig och fred, vardagsfunderingar eller stora drömmar om framtiden och allt som finns däremellan. Fastän vi alla gör det så är det lätt att känna sig ensam i sina tankar. Är det bara jag som tänker och känner så här? Funderar andra på det här jag tänker på när jag ska sova? Oroar sig andra i min ålder för samma saker? Vem är jag i allt detta?

Ta chansen!

Varje år så väljer cirka 25 000 ungdomar i din ålder att konfirmeras i Svenska kyrkan i hela Sverige. För många blir konfirmationstiden en chans att utforska sig själv och andra, pröva sina åsikter och värderingar tillsammans med andra. Som konfirmand får du en möjlighet att tillsammans med andra ungdomar och erfarna ledare under nästan ett år få diskutera livets små och stora frågor. Du kommer att få uppleva många olika saker. En del kanske du har gjort tidigare medan andra är helt nya
– skillnaden är att mycket av upplevelserna kommer ta sin utgångspunkt i dina tankar och frågor. Så häng med så upptäcker vi livet tillsammans!

Hur går det till?

Som konfirmand kommer du att delta i gudstjänster, konfirmandträffar, läger och olika gemenskaper.  Exakt hur det ser ut beror på vilken konfirmandgrupp du väljer eftersom vissa grupper träffas veckovis, helger eller några veckor under sommaren. I slutet på konfirmandtiden så kommer det att firas en konfirmationsgudstjänst med mässa där du som konfirmand sänds ut i världen.

Har du funderingar eller inte hört något från oss angående din anmälan hör gärna av dig till
Kim Sanfridsson, 0570-72 82 19, kim.sanfridsson@svenskakyrkan.se 

Bra att veta

Särskilda behov, kostnader, besked...

Våra konfirmandledare

Konfirmandledare i Arvika Pastorat