Foto: Linda Gunnarson

Gunnarskogs kyrka

Gunnarskogs församling med Gunnarskogs kyrka har cirka 1 700 församlingstillhöriga och ligger 20 kilometer norr om Arvika.

Gunnarskogs kyrka
På Stommen i det gamla Jösse härad, där sjöarna Gunnern och Bergsjön möts, är Gunnarskogs kyrka belägen, cirka 20 km norr om Arvika i Värmland.

Den nuvarande kyrkan är den tredje på platsen och stod färdig 1727. Korsarmarna tillkom på 1780-talet. Tornet byggdes 1854 och som en kuriositet kan nämnas att tornet på Gunnarskogs kyrka ska ha givit professor Ragnar Östberg inspiration till tornet på Stockholms Stadshus.

Predikstol (1738), altaruppsats (1739) och läktarbarriär (1757-60) är arbeten av Isac Schulström och stilen brukar kallas "bondbarock".

Sockenstugan i Gunnarskog
En gosskör i röda kåpor sjunger i en fullsatt Uppsala domkyrka. Två suddiga huvuden i förgrunden.

Musik och kultur

I Svenska kyrkan och Arvika pastorat finns det plats för olika typer av musik. Här kan du utveckla ditt musikintresse genom att sjunga i kör eller gå på konsert.

Tre flickor ser förväntansfulla ut.

Barn och familj

Arvika Pastorats församlingar vill hälsa er och ert/era barn varmt välkomna till någon av våra olika verksamhetsgrupper i församlingarna.

Ledig under dagen?

Välkommen till våra gemenskapsträffar. Här får vi träffas och trivas. Underhållning, lunch och andakt är gemensamt för alla träffar.