Borgsjö-Haverö församling Besöksadress: Bankgatan 3, 84132 Ånge Telefon: +46(690)12455 E-post till Borgsjö-Haverö församling

Vill du låta döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt?

Barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas. Man behöver inte prestera något, tro på rätt sätt eller förstå allting. Tvärt om – dopet är en gåva som bara är att ta emot.

Ett dop är ett tillfälle för släkt och vänner att firar att den som döps blir en del i Guds stora familj – den världsvida kyrkan.

Genom dopet blir man också medlem i Svenska kyrkan.

I dopgudstjänsten ingår en kantor/organist. Önskar ni solist bokar ni det själv.

Vill du konfirmeras? Konfirmationen innebär att du bekräftar – säger ja tack – till ditt dop. Det förutsätter förstås att du är döpt, men det är ganska vanligt att unga människor som vill konfirmeras, inte blev döpta som barn. Då går det bra att döpas strax före konfirmationen.

Själva dopet kostar ingenting. Det gäller både här i den egna församlingen eller om ni väljer att döpa någon annanstans. Om ni efteråt vill träffas för att fika eller äta mat kan ni låna församlingshemmen som tillhör kyrkorna. Detta kostar ingenting om ni bor i församlingen.

Vi lånar även ut dopklänningar utan kostnad.

Välkommen att kontakta oss för att boka en doptid eller ställa frågor.
Ring, maila eller fyll i formuläret nedan för att enkelt anmäla intresse om dop.
Tänk på att dopet inte är bokat förrän vi hört av oss till dig från pastorsexpeditionen!

Telefontid: helgfri måndag – torsdag 09.00-12.00, 13.00-14.00
E-post: Borgsjö-Haverö församling