Trygga vuxna

Vill du göra något viktigt? Vill du känna dig behövd, ha kul och utvecklas i en inspirerande miljö? Då har du möjlighet att bli en Trygg vuxen i förskolan eller skolan. Insatserna är ideella och du kan delta på lektioner och raster, vara med på fritids eller hjälpa till med läxor.

I Aneby har det varit premiär för Trygga vuxna under 2022 och många vuxna önskar att göra en insats för elever i förskolan och skolan. Alla mår bra av att generationer träffas, Tänk så många spontana samtal och erfarenheter som kommer att ske på skolor i Aneby kommun om du vill prova på att bli en Trygg vuxen!

Du får gå på en introduktionsutbildning och stifta bekantskap med dagens skola. Vill du bli en Trygg vuxen får du skriva på ett tysthetslöfte och lämna in ett utdrag ut belastningsregistret som vi ger dig adressen till. När du gått kursen är det inte något krav att du skall bli en Trygg vuxen. Det bestämmer du själv efter kursens slut.

Den som vill bli en Trygg vuxen bestämmer själv hur lång tid hen vill lägga på det. En förmiddag i veckan eller mer är vanligt. Självklart kan du göra uppehåll för annat som du vill göra. 

Projektet Trygga vuxna drivs av Aneby pastorat sedan 2022 med Rotary som sponsor. Tanken är att lyrkan skall vara ”mitt i byn” och våra Trygga vuxna sätta guldkant på våra barn och ungdomars skolgång.

Ledare för projektet är Elisabeth Grönte, pensionerad lärare och Sofie Thuresson, barn och ungdomspedagog i Svenska kyrkan.

Vill du veta mer om projektet eller är nyfiken och intreseserad av att vara en Trygg vuxen är du varmt välkommen att höra av dig till:
Elisabeth Grönte 070 - 090 48 11
Sofie Thuresson 0380 - 474 47