En grupp konfirmander i procession genom kyrkan.

Konfirmation

Vem är jag och vem vill jag vara? Du är inte ensam om att fundera över livet. Är du nyfiken både på dig själv och din omgivning? Välkommen att bli konfirmand!

Glada konfirmander i vita kåpor på väg mot kyrkan.

Konfirmation 2022/2023

ANMÄL DIG HÄR till konfirmationsläsningen 2022/2023

Konfirmationen handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om livet
och allt som livet rymmer: dig och kompisarna, kärleken och tron, Jesus, orättvisorna och Gud. Under konfirmandtiden får möjlighet att bli bekant med kyrkan, vad det är att fira gudstjänst, vara med om andakter – och vad det har med ditt liv att göra! Hos oss får du se världen, livet och dig själv utifrån helt nya infallsvinklar.

Under konfirmandtiden får du kanske inte svar på alla dina frågor. Men du får veta mer om kristen tro, du får höra hur andra tänker, och kanske själv komma på vad du tycker och tror.

Vad gör vi

De olika grupperna träffas på församlingshemmet i Anderslöv och lär känna varandra, har kul tillsammans, samtalar, diskuterar, läser och reflekterar över livet stora och små frågor och hur det hänger ihop med den kristna tron. Undervisningen varvas med olika aktiviteter som lekar, filmvisning och pyssel.

Under konfirmandtiden deltar man i tio gudstjänster förlagda över kyrkoåret och man åker även på läger tillsammans.

Konfirmandtidens avslutas med en konfirmationsmässa. Då samlas man i kyrkan tillsammans med släkt och vänner. Konfirmanderna medverkar på olika sätt, församlingen ber för konfirmanderna och tillsammans läser man med i kyrkans trosbekännelse.

Under konfirmandtiden vill vi vara din samtalspartner, någon som vandrar med dig under en period av ditt liv. Tillsammans gör vi konfirmandtiden en unik upplevelse och ett minne för livet!

Dop

Du behöver inte vara döpt eller tillhöra Svenska kyrkan för att vara med i en konfirmandgrupp. Om du väljer att konfirmeras så döps du under konfirmandtiden.

Det kostar ingenting att vara konfirmand.

Frågor

Har du frågor? Något du känner dig osäker på? Hör gärna av dig till oss eller anmäl dig och var med från början för att prova på!

Frågor? Kontakta oss!

Några konfirmander i vita kåpor jämför sina gympaskor.

Vanliga frågor om konfirmation

Här hittar du svar på några vanliga frågor om konfirmation.

Konfirmeras efter åttan eller som vuxen

Blev du inte konfirmerad som tonåring? I din församling erbjuds alltid en möjlighet att konfirmeras som vuxen.

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.