Konfirmander på kyrktrappan
Foto: Daniel Breimert

Efter konfirmations-rapport.

Den 7 maj var det sålunda dags för konfirmation i församlingen igen

Denna gången ett 20-tal ungdomar som varannan vecka plus några helger fått mer kunskap om den kristna tron och dessutom haft rejält roligt tillsammans.

Som vanligt så var framförandet i någon form av teater vilket i år dessutom innehåll ett litet exercismoment vilket nog Amiralitetsförsamlingen är ensamma om att få in i en konfirmation.

När jag ser konfirmandernas framförande och hör ledarnas positiva omdömen om dem slås jag av tanken att detta skulle alla som klagar på att nuförtiden är ungdomarna si och så. Det är en helt felaktig uppfattning. Det finns lika mycket vilja och engagemang nu som det alltid har funnits bara det att ungdomarna idag kanaliserar det annorlunda än tidigare och så är det bara.

Detta med att klaga på ungdomen det är ju knappast något nytt fenomen, den äldre generationen har alltid varit bättre eller haft större utmaningar något som sedan stärkt dem som individer.

Talar man t.ex. med kollegor från kustjägarecorpset så var just deras utbildningsomgång den sista då man utbildade RIKTIGA jägare Jag är helt övertygad att de äldre egyptierna i det nya riket klagade över att i gamla riket då byggde man minsann större pyramider och alla ungdomar fick släpa sten jämt medan ungdomen i nya riket var stadd i konstant förfall. Ingenting har förändrats sig på den attitydfronten på de senaste 3000 åren.

Vad kyrkan skickar ut i samhället efter denna undervisning är ett antal individer som dels fått känslan av att Gud finns där som stöd och då särskilt när man är tonåring med en tillvaro som kastas mellan hopp och förtvivlan ca 3-4 ggr/dag samt att de lärt känna sig själva och andra vilket ger en styrka inför framtiden.

En stor eloge till er ur arbetslag och volontärer som är engagerade i vår konfirmandverksamhet.

Jag hör bara glädjerop från konfirmander och deras föräldrar.  och enligt en trovärdig källa så var det fler konfirmander än just den som höll talet om deras konfirmation som hade lite av gråten i halsen när de insåg att nu var denna tiden med denna gruppen över.

 

Gud hjälpe och styrke våra konfirmander på sjön, i skola och hemma.

 

Håkan Lindberg
Kyrkvärd och förtroendevald i Amiralitetsförsamlingen.