Foto: Magnus Aronsson/IKON

Konfirmation

Varför finns vi till? Vad händer efter döden? Vad är kärlek? Vem är Gud? Kan man tro på något som vi kanske inte kan se? Vill du ha möjlighet att samtala om dessa frågor och en massa andra frågor? Då är konfirmationen något för dig!

Blev du intresserad, så kul!

Klicka för att komma till anmälningsformuläret!

Att konfirmeras innebär att bekräfta sitt dop. Men om du inte är döpt som liten så kan du döpas innan konfirmationen, på ett läger, med familjen.

Lägerkonfirmander HT 2020-VT 2021
Vi börjar med inskrivning i Alnö församlingsgård (vid ICA) onsdag den 2/9 kl 18:00
Vi samlas ca 1 gång/månaden i Alnö församlingsgård dessutom åker vi  på två läger.

Ett hemmaläger 19-20/9.

Konfirmation sker i maj 2021.

10 skäl att konfirmeras
Du får …
… tid att tänka på vad som är viktigt i livet
… ta reda på vad kristen tro är.
… lära känna nya människor
… åka på läger
… träffa människor som är äldre än du och som är där för att du är viktig
… vara med om något som är annorlunda än skolan
… bli allmänbildad
… ingå i en lång tradition av människor
… vara med om en konfirmationsgudstjänst
… en chans att prova nått nytt, varför inte?

Gud? Tro? Bön? Jesus?
Nu har du chansen att ställa livets stora frågor. Vi har inga färdiga svar men kanske upptäcker du att du kan finna de svaren. Du kommer att få lära dig en del om kristen tro och tradition, bibeln, högtider – vårt kristna arv. Du kommer nog också lära dig en del om dig själv.

Du måste inte tro på Gud men under året kommer du att upptäcka mer hur du tror eller inte tror.

Vi skulle vilja följa dig en bit på din väg. Vi vill prata om det du tycker är viktigt och vi vill berätta om det vi tycker är viktigt

Mer om vad konfirmation är kan du läsa på
www.svenskakyrkan.se/konfirmation

Inger Witkowsky