Foto: Maria Eddebo Persson/IKON

Bröllop

Kärleken är värdefull, den ger livet en mening, trygghet, glädje och tröst. När människor möts och kärleken föds, föds också tron och hoppet.

Bröllopet - en fest

Att ge varandra löftet att älska i nöd och lust är den finaste handlingen man kan ge en annan människa. Vigselakten är en symbolhandling där par lovar att älska och satsa helhjärtat på varandra, hela livet. Med äktenskapet fäster man en gemenskap i något som är mer hållbart och pålitligt än flyktiga känslor. Svenska kyrkan ber att kärleken alltid ska finnas mellan människor hela livet. Gud är kärleken och all kärlek har ytterst sitt ursprung i Gud.

Foto: Alex & Martin IKON

Bröllop är ofta en fest och ett minne för livet, inte bara för dem som gifter sig, utan också för släkt och vänner. Ofta planeras det långt i förväg. Men vigseln i sig måste inte alls vara stor och påkostad. Förutom brudparet behövs egentligen bara prästen och två vittnen för att vigseln ska bli juridiskt giltig.

Hos oss i Alnö församling finns det två kyrkor att välja mellan, den gamla och den nya. Det kostar inget om minst en av er är medlem i Svenska kyrkan och då får ni även präst och musiker helt gratis. Önskar ni att vigseln äger rum på annan plats behöver ni höra er för om det är okej med er präst.   

Kontakta församlingen expedition för bokning av bröllop tel 060-55 36 50 Tisdag, torsdag 10-12, 13-15   Onsdag 13-15   Fredag 10-12

Spikarö kapell

Funderar du på att ha dopet eller vigseln i Spikarö kapell är det bra att veta att det är en ideell förening utan statligt stöd och tillhör inte Svenska kyrkan. Det innebär att du ansvarar för att ordna med präst och eventuell musiker. Läs mer på Spikarö kapells hemsida.