Wow, vad du kan skapa! Psaltarsånger med barn

Ett samarbete mellan tre skånska församlingar under tider av fysisk distans. De har arbetat var för sig och tillsammans digitalt. Resultatet är tio nyskrivna sånger till en digital konsert med namnet ”Wow, vad du kan skapa!”

Under Tacksägelsehelgen spelade barnkörer och orgelelever in nyskrivna psaltarsånger till en digital konsert.

– Det går att inspireras av Psaltarens bildspråk och ord för starka känslor så att barn kan sjunga dem med inlevelse, säger Kerstin Hesslefors Persson, kyrkoherde i Allerum.
– Det går att tonsätta orden så att de når in i oss alla, säger Christian Backe, musikpedagog i Uppåkra.
– Det går att skriva orgelstämmor till dessa sånger som en väg in till instrumentet för unga orgelelever, säger Åse Lindberg Christensen, kantor i Tygelsjö.

Ett samarbete alltså med tre skånska församlingar inblandade under tider av fysisk distans. De har arbetat var för sig och tillsammans digitalt. Tio nyskrivna sånger har det blivit – en digital konsert som fått namnet Wow, vad du kan skapa!

Kerstin har spelat in sina tankar om sångerna och en bön från Allerums kyrka. Barnkörerna och orgeleleverna från Uppåkra och Tygelsjö har tillsammans med Christian och Åse gjort en inspelning i Tygelsjö kyrka den 10 oktober. Allt har klippts ihop till en digital konsert som publiceras på dessa församlingars olika sociala medier.

– Att dela med varandra är starkare än allt som vill splittra. Det vill vi markera med våra sånger, säger de tre skaparna.

 

Kerstin.HessleforsPersson@svenskakyrkan.se, kyrkoherde i Allerums pastorat
christian.backe@svenskakyrkan.se, musikpedagog i Uppåkra församling
ase.lindberg.christensen@svenskakyrkan.se, kantor i Tygelsjö kyrka

Klicka på länken för att se konserten på facebook.