Välkommen, Evelina!

Hösten 2018 började Evelina Ronestjärna arbeta som församlingspedagog i Åkerbo församling

20180827

Evelina Ronestjärna är 31 år och bor med maken Jonathan och sönerna Kaleb och Joel i Mantorp utanför Linköping. Hon och Jonathan kommer ursprungligen från norra Sverige och hennes släkt finns kvar i Lycksele. Tidigare arbetade hon som kantor men platsannonsen från Åkerbo fick henne att ta chansen till något nytt. Så nu har hon sadlat om och kommer att arbeta som pedagog.

Hon har alltid jobbat pedagogiskt och målgruppen barn och familj känns intressant. ”Hjärtat ligger nära tanken om att familjer ska kunna mötas i kyrkan”, säger hon och är mycket sugen på att få sätta igång att arbeta särskilt med babymassage. Eftersom hon själv deltagit i babymassage med de egna barnen vet hon hur mycket det betyder för relationen. Det är så mycket press på barnfamiljer idag och här ges möjlighet att komma nära med beröring, sång, musik och gemenskap.

Evelina Ronestjärna har sadlat om från kyrkomusiker till pedagog.

Musiken är ett bra verktyg att arbeta pedagogiskt med, sång och musik berör människor och ger glädje och gemenskap.

Tack vare sin egen trädgård har hon överraskats av hur kul det är med träd, växter och blommor. Hon bara längtar efter att få beskära sina träd. ”Wow, att ansa och långsiktigt se dem utvecklas”. Med småbarn har hon inte tid med läsning annat än tidningar men ser gärna film och serier. Storuman forever är en favoritserie tack vare hennes starka intresse för miljöfrågor. Det sprider sig i familjen och sonen skulle absolut källsortera sina avlagda nappar när det var dags att sluta med napp.

Välkommen Evelina!

TextMaria Bergendahl