Ekovandra till Paris

Sommaren och hösten 2015 arrangerades en internationell pilgrimsvandring med miljöfokus. Slutmålet var Paris där ett klimattoppmöte hölls i december. Den 3 augusti kom vandrarna till Askeby kyrka och gick sedan vidare in mot Linköping. Där hölls en vatteninsamlingsmässa i domkyrkan dagen därpå.

Den svenska vandringens huvudrutt startade i Uppsala 12 juli och man nådde fram till målet i Lund 10 september. Vandrarna passerade Askeby 3 augusti.

Efter rikspilgrimsmötet i Lund 11-13 september fortsatte sedan vandringen genom Danmark och Tyskland för att slutligen nå fram till Paris första veckan i december.

Ett sextiotal ekar planteras på de ställen i Sverige där Ekovandringen passerar. 2 juli planterades en ek framför Askeby kyrka, se bildspel här.

Läs mer om Pilgrim i Askeby här.