Kulturarvsdag och 200-årsjubileum

Söndag 10 september 10.00 - 15.00 firar Törnevalla kyrka 200-årsjubileum med hemvändardag och samma dag infaller kulturarvsdagen.

Foto: Pixabay

Välkomna till en fullmatad hemvändardag med fokus på gamla (och nya) kulturväxter. 11.00 inleds högtidshögmässan i Törnevalla kyrka där Sofiakören deltar. Pastorsadjunkt Emelie Hjerth och förskolechef Mimmi Klingberg välkomnas. Pedagog Anna Westerling avtackas. Guidning av kyrkan. Efteråt grillas hamburgare, även vego.
Under dagen visar Maskinhistoriska föreningen äldre husgeråd.

Till kulturarvsdagen är pomologen Christer Andersson inbjuden för att sortbestämma äpplen och päron (ta helst med 3-4 st av varje sort). Du kan också prova på musttillverkning.

Henrik Morin ger tips och råd om kulturväxter.

Även trädgårdsrådgivaren och trädgårdsmästaren Henrik Morin, representant för POM (Sveriges nationella insats för bevarandet av kulturväxter) finns på plats för att ge tips och råd.

Missa inte heller planterandet av Åkerbo församlings exemplar av det nyligen framtagna stiftsäppelträdet "Gratia", ett träd finns i var och en av Linköpings stifts församlingar.

"Kan en blombukett se ut hur som helst?" Workshop med församlingens duktiga florister. Inspireras av buketter från olika årstider.

Visning av och möjlighet att köra de batteridrivna maskiner som används på kyrkogårdarna.