Dopet

Dopet är en stor gåva och samtidigt något mycket enkelt.

Genom dopet blir man upptagen i Guds familj, och får del av den stora tryggheten som ges i Jesu närhet. Vi välkomnar ett nytt liv och ber för barnets framtid. Genom dopet blir man också medlem i Svenska kyrkan.

Många människor döps redan under sitt första år, men det är aldrig för sent att döpas. Har du frågor eller funderingar kring dop, för barn, ungdom eller vuxen, så går det bra att kontakta någon av våra präster.

I Nässjö pastorat det vanligt med dop vid dopgudstjänster på söndagar, efter ordinarie gudstjänst, eller på lördagar. Dessa firas ofta tillsammans med flera dopfamiljer. Man kan också ha dopet i ordinarie gudstjänst på söndagen.

Platser:

• Nässjö kyrka
  • Nässjö gamla kyrka (perioden maj-augusti)
  • Skogskapellet i Nässjö
  • Barkeryds kyrka
  • Forserums kyrka
  • Fredriksdals kyrka
  • Almesåkra kyrka (perioden maj-oktober)
  • Bodafors kyrka
  • Bringetofta kyrka
  • Norra Sandsjö kyrka
  • Malmbäcks kyrka
  • Sankta Valborgs kapell i Lövhult

Enklast ringer du till en våra pastoratsexpeditioner och pratar med någon personal där som bokar. Där kan du också få svar på dina frågor, eller kontakt med någon präst som förklara mera om dophandlingen.

Telefon: 0380-764 00, 0380-293 80 eller 0380-51 51 00. Vi träffas säkrast helgfri måndag-fredag mellan klockan 10-13.

Du kan också fylla i formuläret nedan och skicka en dop-förfrågan, så hör vi av oss tillbaka till dig.

***   ***

I församlingarna finns även dopklänning att låna. Fråga om detta när du boka tid för dopet, eller när du träffa prästen innan dopet.

I mån om lediga lokaler, kan vi även erbjuda våra församlingshem, där du kan ha dopkalas.

***   ***

”Tryggare kan ingen vara än Guds lilla barnaskara,
stjärnan ej på himlafästet, fågeln ej i kända nästet.”
Sv. Ps 248 / L Sandell

***   ***

Skicka en förfrågan om doptid

Skicka iväg nedan formulär till oss. Skriv i när du önskar dop och på vilken plats. Vi kontaktar dig för att bekräfta tiden eller för att ge förslag på annat datum om ditt förslag inte fungerar. Formuläret går vidare till vår pastorsexpedition. Om du inte hört något från oss inom en vecka, ring oss på telefon 0380-76400.