Nässjö pastorat

Nässjö pastorat Besöksadress: Mariagatan 20, 57132 NÄSSJÖ Telefon: +46(380)76400 E-post till Nässjö pastorat

Dopet

Dopet är en stor gåva och samtidigt något mycket enkelt.

Genom dopet blir man upptagen i Guds familj, och får del av den stora tryggheten som ges i Jesu närhet. Vi välkomnar ett nytt liv och ber för barnets framtid. Genom dopet blir man också medlem i Svenska kyrkan.

Många människor döps redan under sitt första år, men det är aldrig för sent att döpas. Har du frågor eller funderingar kring dop, för barn, ungdom eller vuxen, så går det bra att kontakta någon av våra präster.

I Nässjö pastorat det vanligt med dop vid dopgudstjänster på lördagar eller söndagar. Dessa firas ofta tillsammans med flera dopfamiljer. Man kan också ha dopet i ordinarie gudstjänst på söndagen.

Nässjö kyrkcentrum (telefon 0380-764 00)

Nässjö kyrka och/eller Skogskapellet: lördagar udda veckor, söndagar i gudstjänst eller efter ordinarie gudstjänst/högmässa.
Nässjö gamla kyrka: juni-augusti, lördagar udda veckor, söndagar i gudstjänst eller efter ordinarie gudstjänst/högmässa.
Sankta Valborgs kapell (Lövhult): lördagar jämna veckor.

Forserum kyrkcentrum (telefon 0380-293 80)

Barkeryds kyrka, Forserums kyrka och Fredriksdals kyrka

Bodafors kyrkcentrum (telefon 0380-51 51 00)

Norra Sandsjö kyrka, Bodafors kyrka, Malmbäcks kyrka

Almesåkra kyrka, Bringetofta kyrka

OBS! Avvikelser kan förekomma.

Boka doptid gör du genom att ringa till expeditionerna eller genom att fylla i formuläret nedan.

I församlingarna finns även dopklänning att låna. Fråga om detta när du boka tid för dopet, eller när du träffa prästen innan dopet.

I mån om lediga lokaler, kan vi även erbjuda våra församlingshem, där du kan ha dopkalas.

***   ***

”Tryggare kan ingen vara än Guds lilla barnaskara,
stjärnan ej på himlafästet, fågeln ej i kända nästet.”

Sv. Ps 248 / L Sandell

***   ***

Skicka en förfrågan om doptid

Skicka iväg nedan formulär till oss. Skriv i när du önskar dop och på vilken plats. Vi kontaktar dig för att bekräfta tiden eller för att ge förslag på annat datum om ditt förslag inte fungerar. Formuläret går vidare till vår pastorsexpedition. Om du inte hört något från oss inom en vecka, ring oss på telefon 0380-76400.