Församlingar som odlar vänskap i Truro 

Mikaels och Hallsbergs församlingar deltar i ett utbyte med vänstiftet i Truro i Storbritannien. Under april och maj besöker församlingarna varann och lär mer om lärjungaskap i båda länderna.
Läs mer.

De svenska deltagarna i utbytet med vänstiftet Truro 2015. Längst fram, fr v: Lars Banck, Anna-Lena Larsson, Therése Englund och Helena Berghed. Bakre raden: Anders Johansson, Jonas Ahlsson, Anna Näppi och Karin Broman.

Foto: Miriam Arrebäck

After work med biskop Hans-Erik Nordin

Under april besöker biskopen flera platser i stiftet och inbjuder anställda, förtroendevalda och församlingsbor på orten till afternoon tea. I ett föredrag med efterföljande samtal blickar biskop Hans-Erik tillbaka på tio år som biskop i Strängnäs stift.

 

Aktuellt

Lena Fagéus ny prost i Domprosteriet
Biskop Hans-Erik Nordin har utsett Lena Fagéus, kyrkoherde i Frustuna församling, till ny kontraktsprost i Domprosteriet.
Gå med i kyrkornas ekovandring till Paris
I sommar går en ekumenisk pilgrimsvandring från Uppsala till Lund. Den är del av en internationell pilgrimsvandring till klimatmötet i Paris. ”Ekovandringen” kommer i Strängnäs stift att passera Södertälje, Järna, Hölö, Vagnhärad och Nyköping mellan 21-25 juli.
Vallfärd och vallfartsmässor den 7 juni
Den 7 juni är du välkommen att pilgrimsvandra och vara med på vallfartsmässor antingen i Riseberga klosterruin eller Vårfruberga klosterruin. Kan/vill du inte vandra börjar mässan klockan 11.00.
Sök tjänsten som domprost i Strängnäs
Strängnäs stift och Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö söker ny domprost. Domprosten är kyrkoherde i församlingen, men har också uppgifter i stiftet. Domprosten är vice ordförande i domkapitlet och ersättare för biskopen som ledamot i stiftsstyrelsen.
Bjud in Markus till ungdomsgruppen
Tider finns kvar i april månad för att boka Markus Saarela Wilander som var i Filippinerna hösten 2014. Nu är han stiftsanställd och beredd att besöka församlingar för att berätta, inspirera och informera.
1 2 3 4 < > 

 

Strängnäs stift i sociala medier

 

Följ biskopen på Twitter
@biskophanserik

Infoga Twitter-flöde


 

Strängnäs stift
Box 84
645 22 Strängnäs.
Besöksadress: Gyllenhjelmsgatan 2.

Tel 0152-234 00 Fax 0152-234 56
strangnas.stift@svenskakyrkan.se

Personal på stiftskansliet
(klicka för lista)

En flerspråkig kyrka

Skapad: 2010-12-03 09:25:00

Suomeksi (på finska)
In English (på engelska)
Teckenspråk
في لغات أخرى  (På andra språk )

Församlingsdop

Skapad: 2012-09-21 10:30:00

I Vårdinge kyrka lördag 25/4 kl 11. Dopkläder finns att låna, fika och tårta i Sockenstugan. Ring expeditionen Järna-Vårdinge för att boka.

Läs mer om vad som händer i stiftets församlingar

Anmäl dig nu!

Skapad: 2013-11-25 16:47:00

9-12/8 LIFE - ungdomsläger 

25-27/8 En himla massa rum

Läs mer - stiftets utbildningar

//