Svenska Kyrkan Sorsele

Med ett öppet förhållningssätt där alla har lika värde, förkunnar vi evangeliet om en kärleksfull och närvarande Gud. Välkommen!

På gång

Småbarnscafé

Tisdagar kl 9.30-11.00 i Sorsele församlingsgård. Välkomna!

Middag i församlingsgården

Vid tre tisdagskvällar under hösten bjuder vi in till middag och gemenskap i församlingsgården. Nästa tillfälle är tisdag 21 november kl 17.00. Välkommen!

Gargnäs Kyrkokör

Körövning i Gargnäs församlingshem. Tid för nästa övning ser du i kalendern. Välkommen!

Café Mötesplatsen

Onsdagar kl 14.00 i församlingsgården. Välkommen!

Team Sorsele

Välkommen till Team Sorsele som I år firar 10-årsjubileum. Vi övar onsdagar kl. 18:30 i Sorsele församlingsgård.

Trivselträff på Solhem

Torsdagar udda veckor kl 14.00, terapin. Välkommen!

Irländsk afton med Quilty & Team Sorsele

Fredag 24 november kl 19.00 i Sorsele kyrka. Varmt välkomna!

Gudstjänst i Sorsele

Välkommen till gudstjänst i Sorsele kyrka!

Sorsele kyrka fotat från flygplan

Vill du bli vår nya präst i Sorsele?

Malå-Sorsele pastorat söker två präster på 100 %.

Ett par händer spelar på en kyrkorgel.

Vi söker en ny kyrkomusiker

Kyrkomusiker 75 % till Sorsele församling

Diakonal gåvokassa

Alla kan hamna i ekonomiska svårigheter. Samhällets skyddsnät ska stå för hjälpen i första hand, men ibland kan ett extra eller akut stöd behövas. Här kan du söka ekonomiskt stöd eller bidra med en gåva till diakonala gåvokassan.

Samtalsstöd

När livet är svårt kan du behöva prata med någon. Hör av dig till Svenska kyrkan när du vill prata med en präst eller en diakon. Du behöver inte vara kristen eller medlem i Svenska kyrkan, och det kostar ingenting. Vi finns här för dig oavsett ålder och livssituation.

Film - Vad är diakoni?

Ibland kan det vara svårt att förstå vad diakoni är. I filmen får du en tydlig och enkel förklaring.

Dopet

Dop

Ett litet barn har kommit till världen eller också har du själv som vuxen kommit fram till att du vill döpas. Oavsett ålder vill vi gärna fira tillsammans med er - välkommen till dop!

Film om dopet

Gud har omsorg om alla människor, men i dopet sägs det extra tydligt och personligt. Vid dopet nämner prästen den som döps högt och tydligt vid dess namn. Därefter framför prästen ett löfte från Gud, om att vad som än händer i livet, kommer Gud alltid att ha omsorg om personen.

Aktuellt från Svenska Kyrkan Sorsele

Prenumerera via RSS

Yvónne Steinwall slutar i Sorsele församling

Publicerad:

Vid högmässan den 19 november avtackades Yvónne med tal och presenter.

Ladda elbilen i Gargnäs

Publicerad:

Nu finns elbilsladdare vid Gargnäs församlingshem.

Taket på Sorsele kyrka är färdigt!

Publicerad:

Vid byte av spåntaket på Sorsele kyrka upptäcktes att takkonstruktionen behövde förstärkas då det blivit skador på takstolarna.

Sorsele kyrka öppnar igen!

Publicerad:

Reparationen av takkonstruktionen är snart klar

Svenska kyrkan har inga blomförsäljare

Publicerad:

Vi har uppmärksammats på att falska blomförsäljare åker runt i bygden och utger sig komma från Svenska kyrkan.

Malå-Sorsele Pastorats hemsida

Titta in på pastoratets hemsida! Här kan du läsa om bland annat pastoratets styrning och vad ett pastorat egentligen innebär.

Fotspår i blöt sand.

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan Sorsele!

Nödrop för Gaza och Israel

Act Svenska kyrkans partner är på plats i Gaza och står redo med förnödenheter. Vi bidrar också med psykosocialt stöd till drabbade i både Israel och Palestina. Din gåva behövs!

Ge en gåva