I förgrunden tjej som talar i telefonen. Hennes smartphone har ett mobilskal med ett strasskors på. I bakgrunden Örebro slott.
Foto: Alexander von Sydow

Svenska kyrkan i Örebro

Här hittar du information om det som händer i de åtta församlingarna i Örebro pastorat, som har närmare 62 000 medlemmar.

Örebro pastorat består av åtta församlingar och du hittar allt som är på gång hos oss i kalendern. Behöver du få tag i oss kan du kontakta informationsservice på 019-15 45 00 eller söka en enskild medarbetare via webben. I Örebro har Svenska kyrkan individ- och familjerådgivning och Sjukhuskyrkan på Universitetssjukhuset. Du hittar församlingarnas medarbetare på arbetsplatser, bland ungdomarna på Tegelbruket och på universitetet. När det krisar finns präster och diakoner där med stöd och tröst och vi har verksamhet på både finska och teckenspråk. Svenska kyrkan svarar för kyrkogårdsförvaltning med begravningsplatser för alla. Någon mil norr om Örebro ligger kyrkans egen kursgård Solliden. Välkommen!

Svenska kyrkan ger hyresrabatt till Musikskolan Crescendo – viktig pusselbit i skolans fortlevnad

Nu står det klart att Svenska kyrkan gör en ekonomisk insats för Musikskolan Crescendo. Avtalet som sträcker sig tre år blir en viktig pusselbit i musikskolans fortlevnad. ”Crescendo är betydelsefull i Örebros kulturliv för barn och unga. Vi är måna om att musikskolan ska få leva kvar”, säger Anders Lennartsson, präst och kyrkoherde.

Gemensam gudstjänst för Örebro pastorat 21 april i S:t Nicolai kyrka

Söndagen den 21 april klockan 10 firar församlingarna i Örebro pastorat en stor gemensam gudstjänst i S:t Nicolai kyrka. Flera personer medverkar på olika sätt. Kyrkoherde Anders Lennartsson predikar. Efteråt kyrkkaffe i prästgården.

Ett barn visar glatt upp en bit ljusblå lera som hen jobbat med.

Gå Trygghetscirkeln i Örebro: föräldrakurs om trygghet och anknytning

Trygghetscirkeln är en satsning från Svenska kyrkan i Örebro – en kostnadsfri föräldrakurs om trygghet och anknytning, för dig som har barn i förskoleåldern. Kursen startar flera gånger per år. Välkommen med din intresseanmälan!

Drop-in-dop i Örebro 2024

Svenska kyrkan i Örebro har drop-in-dop vid flera tillfällen under 2024: Närmast är 18 maj. Vi ordnar med präst, musiker och lokal – och bjuder på lyxigt dopfika!

Tre röster om kyrkans plats och funktion i nya "Örebro - Mitt i livet"

En byggnad för stillhet. En plats för gemenskap. Utför ett viktigt socialt arbete. Kyrkan har en bred betydelse och viktig funktion i samhället. I vårens nummer av magasinet "Örebro - Mitt i livet" berättar Fredrik, Signe och Luis om vad kyrkan betyder för just dem.

Örebroprästen Caroline Edlund kan bli biskop i Härnösand

Caroline Edlund, församlingsherde i Svenska kyrkan Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar i Örebro, har utsetts till biskopskandidat i Härnösands stift. – Jag känner mig oerhört hedrad och glad över att ha blivit nominerad, säger Caroline Edlund. Tillsammans med sex andra personer går hon nu vidare till biskopsvalet, som hålls den 22 april.

Medlem? Så här välkomnar du människor in i värmen varje dag!

Svenska kyrkan i Örebro rymmer ett rikt och omväxlande gudstjänstliv, 15 kyrkor eller kapell, över 30 körer, ett stort konsertutbud – men också ett omfattande socialt arbete, för alla åldrar. Det är möjligt tack vare våra medlemmar.

Kalender

Här hittar du de senaste nyheterna från Svenska kyrkan Örebro pastorat och även vår kalender, med allt som händer i våra kyrkor och församlingshem – gudstjänster, konserter, träffar, öppen förskola och mycket mer.

Digital anslagstavla

Detta är Svenska kyrkan Örebro pastorats digitala anslagstavla. Här hittar du anslag för protokoll från kyrkofullmäktige, kyrkorådet, valnämnden och kyrkogårdsutskottet. När ett protokoll har justerats meddelas det på denna sida.

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro

Prenumerera via RSS

Musik och sång i vårtid, Kräcklinge kyrka 28/4

Publicerad:

Söndagen den 28/4 kl 18 välkomnar vi till vårgudstjänst i Kräcklinge kyrka.

Svenska kyrkan ger hyresrabatt till Musikskolan Crescendo – viktig pusselbit i skolans fortlevnad

Publicerad:

Nu står det klart att Svenska kyrkan gör en ekonomisk insats för Musikskolan Crescendo. Avtalet som sträcker sig tre år blir en viktig pusselbit i musikskolans fortlevnad. ”Crescendo är betydelsefull i Örebros kulturliv för barn och unga. Vi är måna om att musikskolan ska få leva kvar”, säger Anders Lennartsson, präst och kyrkoherde.

Gudstjänst med små och stora

Publicerad:

Söndag 5/5 kl.10.00 i Längbro kyrka! Musikalen Du är värdefull framförs, och bygger på boken med samma namn av Max Lucado.

27/4 Herrfrukost i OP: Carl Sjösvärd Birger "Kyrkoåret – Hur? och Varför?"

Publicerad:

Lördag 27 april kl. 09:30–11:30 Herrfrukost i Olaus Petri församlingshem, Sofiagatan 2D, Örebro.

Musikmässan Mosjö Con Takt i Mosjö kyrka 5/5 Tema: Gospelfestival

Publicerad:

Gospelmusiken ligger nära hjärtat på många av sångarna i Mosjökören. Denna gång får vi dela den entusiasmen med våra grannar i Lekeberg Gospel. Under ledning av My Kullsvik besöker de Mosjö Con Takt i maj. Det blir två körer -dubbelt så många människor, dubbelt så mycket glädje och dessutom ett litet smakprov på den stora gospelfestivalen i Örebro i månadsskiftet maj/juni.

Så behandlar Svenska kyrkan Örebro dina personuppgifter

Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.

För visselblåsare

Inom Svenska kyrkan Örebro pastorat är vi angelägna om att leva efter våra riktlinjer, principer och gällande lagar. Vi vill göra det möjligt att tidigt fånga upp och agera på signaler om eventuella missförhållanden inom organisationen.