Lediga jobb

Diakon

Onsala ligger ca 3,5 mil söder om Göteborg och är en församling med ca 11 000 kyrkotillhöriga. En stor del av befolkningen består av yngre familjer. Kyrkan och församlingshemmet ligger mitt i byn och här finns många gudstjänstfirare och en omfattande verksamhet. Vi har ett stort arbetslag med höga ambitioner och en bra arbetsgemenskap. Det finns också många frivilliga med ett stort engagemang i församlingens olika verksamheter.

Onsala församling söker ytterligare en diakon. Tjänsten (100 %) utgår ifrån diakonens uppdrag att vara röstbärare, ledare, undervisare och själavårdare i församlingen. Fokus i tjänsten ligger i att tydliggöra det diakonala perspektivet i församlingens arbete med unga och familjer. Tjänsten kommer också vara en resurs i arbetsträningen i grön miljö på Noas ark.

Du är vigd diakon och vill arbeta med i första hand församlingens unga och deras familjer. Du gillar att undervisa och arbeta i team tillsammans med andra. Du har erfarenhet av pedagogiskt och socialt inriktat arbete.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att

• tillsammans med den andra diakonen utveckla diakonin i församlingen
  • samverka med församlingens pedagogiska team i arbetet med exempelvis konfirmander och unga ledare
  • finnas med i gudstjänstarbetet, främst med barn och unga
  • medverka i arbetsträningen i grön miljö på Noas ark

Fler upplysningar lämnas av:
Gunnar Ledwon, kyrkoherde, tel 0300–56 95 01
Marie Bergström, diakon, tel 0300–56 95 07
Marianne Pleijel, församlingspedagog, tel 0300-56 95 04
Facklig företrädare:
Anna-Lisa Saar, KyrkA, 0705-15 00 22

Välkommen med din ansökan senast 3 oktober till:
Onsala församling
Prästgårdsvägen 16
439 31 Onsala
e-post onsala.forsamling@svenskakyrkan.se

Frivilliga medarbetare

Just nu söker vi:

Instrumentalister och sångare
Vill du medverka på gudstjänster tillsammans med andra spelsugna? Det ger större sångglädje och gemenskap när många hjälps åt att utforma gudstjänsterna musikaliskt. Därför arbetar vi i Onsala församling med att låta många sångare och instrumentalister stötta församlingssången. Du behöver inte vara en klippa på ditt instrument för att kunna delta. Kontakta Robert Stenborg, robert.stenborg@svenskakyrkan.se

Frivilligarbetare till kyrkkaffe
Varje söndag, året om, bjuds det på kyrkkaffe i caféet efter högmässan. Man kommer ca 1 timme innan högmässan och är som regel klar ca 1 timme efter. Alltså på sommartider juni – augusti kl 9.00–12.30, resten av året kl 10.00–13.30. Innan högmässan hämtar vi bröd från Majgården, brygger kaffe, gör i ordning bröd och ost och skär gurka till smörgåsarna. Efter högmässan ser vi till att det finns muggar och assietter och vi diskar när alla börjar gå hem.

Som regel är det inte mer än två gånger om året. Någon hjälper till första gången och förklarar hur det går till.

Vill du vara med? Ring gärna Jeanette Nilsson 0300-623 73 eller 0739-95 99 94.