Lediga jobb

Diakon

Onsala ligger ca 3,5 mil söder om Göteborg och är en församling med ca 11 000 kyrkotillhöriga. En stor del av befolkningen består av yngre familjer. Kyrkan och församlingshemmet ligger mitt i byn och här finns många gudstjänstfirare och en omfattande verksamhet. Vi har ett stort arbetslag med höga ambitioner och en bra arbetsgemenskap. Det finns också många frivilliga med ett stort engagemang i församlingens olika verksamheter.

Onsala församling söker ytterligare en diakon. Tjänsten har inriktning mot barn, ungdomar och yngre familjer och är en heltidstjänst. Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att utveckla det diakonala arbetet, främst bland församlingens yngre medlemmar. Du får gärna ha arbetslivserfarenhet av socialt inriktat arbete. I arbetsuppgifterna ingår bl a att

• i samarbete med församlingens pedagogiska team möta barnfamiljer, barn och unga i gruppverksamheter och i öppna verksamheter, där även verksamheten på församlingens djurgård Noas ark ingår
  • ingå i konfirmandteamet och i arbetet med dess unga ledare
  • delta i gudstjänstarbetet
  • själavårdssamtal
  • tillsammans med församlingens diakon utveckla diakonin i församlingen

Fler upplysningar lämnas av:
Gunnar Ledwon, kyrkoherde, tel 0300–56 95 01
Marie Bergström, diakon, tel 0300–56 95 07
Marianne Pleijel, församlingspedagog, tel 0300-56 95 04

Välkommen med din ansökan jämte löneanspråk till:
Onsala församling
Prästgårdsvägen 16
439 31 Onsala
e-post onsala.forsamling@svenskakyrkan.se

Frivilliga medarbetare

Just nu söker vi:

Instrumentalister och sångare
Vill du medverka på gudstjänster tillsammans med andra spelsugna? Det ger större sångglädje och gemenskap när många hjälps åt att utforma gudstjänsterna musikaliskt. Därför arbetar vi i Onsala församling med att låta många sångare och instrumentalister stötta församlingssången. Du behöver inte vara en klippa på ditt instrument för att kunna delta. Kontakta Robert Stenborg, robert.stenborg@svenskakyrkan.se

Frivilligarbetare till kyrkkaffe
Varje söndag, året om, bjuds det på kyrkkaffe i caféet efter högmässan. Man kommer ca 1 timme innan högmässan och är som regel klar ca 1 timme efter. Alltså på sommartider juni – augusti kl 9.00–12.30, resten av året kl 10.00–13.30. Innan högmässan hämtar vi bröd från Majgården, brygger kaffe, gör i ordning bröd och ost och skär gurka till smörgåsarna. Efter högmässan ser vi till att det finns muggar och assietter och vi diskar när alla börjar gå hem.

Som regel är det inte mer än två gånger om året. Någon hjälper till första gången och förklarar hur det går till.

Vill du vara med? Ring gärna Jeanette Nilsson 0300-623 73 eller 0739-95 99 94.