En vit duva sitter på en avsats i en tegelvägg.
Foto: Kristina Johansson /Ikon

Att välja det goda! - Hur kan vi i en orolig tid på ett positivt sätt rusta oss själva och vårt samhälle genom solidaritet och civilkurage?

Nyhet Publicerad Ändrad

Temadag på Församlingshemmet i Lövånger. Lördagen den 20/4 mellan kl.10-16

Välkommen att ta del av en föredragsserie, workshops och samtal. 

Dagen är kostnadsfri men vill man vara med och äta gemensam lunch betalas den av var och en på restaurang Lövångergården. 

Program och inbjudna gästföreläsare: 

10.00-12.00 Utmanad demokrati
Miriam Hollmer, programmet Social hållbarhet- fokus tillit och demokrati, Svenska kyrkan föredrar om samhälleliga förändringar som berör demokrati och mänskliga rättigheter. Vilka utmaningar ser vi, hur påverkas vi i våra sammanhang? Hur kan vi som personer och som kyrka samla oss till positiv motkraft i tider av utmaningar?

12.00-13.00 Lunchbuffé på Lövångergården

Kostnaden för lunchen betalas av deltagarna själva 125kr per person (lunchen förbokas i anmälan till temadagen och betalas på plats i restaurangen). 

13.00-14.30 Trygghetspunkter i en otrygg värld. 

Mats Bohman präst i Umeå delar sina tankar om hur kyrkan och hemmet kan förberedas för att vara trygga rum vid kris. När du själv är väl förberedd kan du också hjälpa andra. 

14.30- 16.00  ”Att besegra det onda med det goda- att leva fred i tider av upprustning”

Anmälan för att delta via telefon eller formulär nedan senast 12/4 men gärna tidigare.  

Kan barn delta under temadagen? Barn är välkomna att delta men dagen kan bli lång för dem. Det finns öppna rum på församlingshemmet där barnen kan vara, det finns dock ingen organiserad barnverksamhet utan vårdnadshavarna tar ansvar för barnen. 

Temadagen görs i samverkan med studieförbundet Sensus. 

 

Föreläsare Miriam Hollmer
Föreläsare Elisabeth och Joshua Armfield

Anmälan till temadag