Välkommen till Svenska Kyrkan i Bro

​​

Så här i semestertider är hemsideuppdateringen knapp, vi hoppas att tillräcklig information om sommarens verksamhet syns här. Se även annons i Bro-Bålsta bladet. Annars ring vår expedition som har öppet vardagar mellan 10-12 hela sommaren, telefonnummer se till höger på sidan.

Välkommen att fira gudstjänst

Söndag 28/6 kl. 11.00 Högmässa i Bro kyrka. Anette Becker Lundell, präst, Margareta Larsson, musiker.

Söndag 28/6 kl. 18.00 Gudstjänst i Håbo-Tibble kyrka. Anette Becker Lundell, präst, Margareta Larsson, musiker

Torsdag 2/7 kl. 11.00 Veckomässa i Solrosen, Anette Becker Lundell, präst och Lilian Håkansson spelar.

Söndag 5/7 kl. 11.00 Högmässa i Bro kyrka med kyrkkaffe.

Söndag 5/7 kl. 18.00 Visningsgudstjänst i Håtuna kyrka.

Söndag 12/7 kl. 18.00 Visningsgudstjänst Håbo-Tibble kyrka.

Söndag 9/8 kl. 11.00 Visningsgudstjänst i Bro kyrka.

Vardagsliv

Sommarmusik i Låssa kyrka onsdagar den 1/7, 8/7, 15/7, 22/7 och 29/7.

1/7 kl. 19.30 är det Sofia Ullman som spelar visor av välkända kompositörer såsom Ted Gärdestad samt eget material från nya skivan "Shades of Red".

Sommarcafé i Florasalen torsdag 2/7 kl. 14.00-15.30 Psalmtoppen, kaffe och jordgubbstårta. Med Anette Becker Lundell och Harriet Hansson.

Sommarmusik i Håbo-Tibble kyrka onsdag 5/8.

Sommarmusik i Håtuna kyrka onsdag 12/8.

Sommarpsalm i sommarkväll i Bro kyrka onsdag 20/8.

Tiden för samtliga sommarmusikkvällar är 19.30.

Bro församling söker en duktig och härlig KOMMINISTER med ansvar för konfirmandverksamhet

Till Bro kommer du med bil från Uppsala eller från Enköpingshållet. Med pendeltåg till Stockholms central är resvägen ca 30 minuter.

Sista ansökningsdag är 10/8.  Välkommen med din ansökan till Svenska kyrkan Bro,
Prästvägen 6,
197 30 Bro
eller via e-post till Bro församling

Vid frågor hör av dig till kyrkoherde
Ann-Charlotte Träisk
tel 08-584 808 81 ann-charlotte.traisk@svenskakyrkan.se
om du vill veta mera om tjänsten eller församlingen.

Informatör Sussanne Persson nås på
tel 08-584 808 82  sussanne.persson@svenskakyrkan.se skickar gärna ett exemplar av församlingsinstruktionen (som kyrkofullmäktige antog vid sitt sammanträde i maj). I instruktionen kan du läsa både om samhället och om församlingen.

Församlingsfakta:

Bro församling

Län: Stockholm

Kommun: Upplands-bro

Stift: Uppsala stift

E-post:

Bro församling

Adress: Prästvägen 6
197 30 BRO

Församlingsexpeditionens öppettider:

måndag - tisdag: 10.00 - 12.00
onsdag: 13.00 - 14.30
torsdag - fredag: 10.00 - 12.00

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig. Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.

Jag heter:

Jag vill vara anonym:

Min bön:
Vad är 1 + 3 ?

Skriv en bön som läses upp/bärs in under gudstjänsten i Bro kyrka klockan 11.

Bön som skrivs innan torsdag läses upp/bärs in under kommande söndag. Bön som skrivs efter torsdag läses upp under nästa söndag.

Skriv i bönen om du vill att den ska läsas upp högt i församlingen eller i tystav präst.

Jourhavande präst på nätet

Behöver du någon att prata med?
Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Jourhavande präst lyssnar,
och det som sägs stannar mellan er.
Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

svenskakyrkan.se/jourhavandeprast

Bra länkar:

(Bra sida/information om kyrkor i Sverige)

(bilder och adress till våra kyrkor)