Visby domkyrkoförsamling Besöks- och postadress: Norra Kyrkogatan 4, 62155 VISBY Telefon: +46(498)206800 E-post till Visby domkyrkoförsamling

Uttalande av domprost Mats Hermansson med anledning av dagens händelse vid domkyrkan

Under eftermiddagen blev jag uppmärksammad av min personal på att det pågick ett oannonserat politiskt möte strax utanför domkyrkan. Deltagare i mötet tog domkyrkans utplacerade möbler och stämningen var obehaglig. Jag kontaktade polis för att få hjälp att hantera situationen och valde även efter en stund att starta kyrkans klockor. Beslutet att ringa i klockorna var överilat, situationen motiverade inte den åtgärden. Dock är det fortsatt så att vi inte önskar politiska möten vid domkyrkan.

Mats Hermansson
Domprost