Från död till liv
Foto: Anna Sundström

Från död till liv

Nyhet Publicerad Ändrad

Fotoutställning av Anna Sundström i Visby domkyrka, 14 februari till 10 mars.

Anna Sundström har arbetat utifrån temat Från Död Till Liv, ett begrepp som bearbetas under fasteperioden med start på Askonsdagen 14 februari.

I utställningen Från Död Till Liv ställs frågor om förgänglighet, att vara i gapet mellan det förflutna och framtiden. Det handlar om att våga ta steget till det nya, och våga lämna det som har kommit till ett slut.

Bilderna är printade på ett tunt Lokta-papper, begravda i jorden och sedan ”återuppståndna” med olika märken och fläckar. En symbol för att vi inte kan kontrollera allt som händer oss i livet. Konstnären vill att verken, som för tankarna till nederländska vanitas-målningar från 1600-talet, ska påminna oss om förgängligheten i vår jordiska existens och att ta vara på livet här och nu.  

Om fotografen

Anna Sundström är bosatt på Gotland och verksam frilansfotograf på ön. Hon arbetar främst med porträtt och stilleben, samt driver egna konstnärliga projekt. Hon har bland annat utsmyckat två slutna avdelningar på psykiatriska kliniken i Visby, samt mottagningar och väntrum på Visby lasarett. Hon blev tilldelad Region Gotlands Särskilt Uppdrag 2022, ett stöd för professionella kulturskapare, som resulterade i projektet Från Död Till Liv.