Tävlingen

Vinnaren av äran och 25 000 kr utses av svenska folket. Rösta på ditt favoritbidrag via sms och stöd samtidigt Svenska kyrkan arbete för människor som drabbats av svältkatastrofen i Afrika.

Så röstar du

Du röstar på ditt favoritbidrag genom mobilen. Skicka ett sms till nummer 729 05 och skriv texten "LÅT", ett mellanslag och bidragets startnummer i meddelandefältet. Se alla bidragen med startnummer.

Varje sms kostar 10 kr. Pengarna går till Svenska kyrkans insatser i den pågående svältkatastrofen i Afrika. Läs mer om Svenska kyrkans insatser i Afrika. 

Så utses vinnaren

Inför tävlingen har folk från hela landet skickat in bidrag. En  jury har valt ut tio låtar som får vara med och tävla på scenen.

Rötsning i två omgångar
Under tävlingskvällen sker röstningen i två omgångar. I den första omgången gallras fem bidrag fram med hjälp av svenska folkets röster och en internationell jury som också bidrar med poäng. I finalomgången nollställs räkneverken och sedan är det enbart svenska folkets röster som avgör. 

Poängräkning
Den internationella jurun kommer att fördela 2, 4, 6, 8, 10 och 12 poäng. Svenska folkets röster fördelas utifrån procent. Om ett bidrag till exempel får 15 procent av rösterna kommer det att få 15 poäng.   

Priset

Förutom äran kommer det vinnande bidraget att få ta emot ett stipendium på 25 000 kr.