Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Uppsala stift Besöksadress: Dragarbrunnsgatan 71, 75320 Uppsala Postadress: Box 1314, 75143 Uppsala Telefon:+46(18)680700 E-post till Uppsala stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Engagera dig

I Svenska kyrkan finns mängder av möjligheter att bidra, vare sig man är intresserad av mänskliga rättigheter eller gudstjänstliv, av handarbete eller miljöfrågor.

I Uppsala stift vill vi främja idealitet och medlemsengagemang i det lokala församlingslivet. På stiftskansliet finns medarbetare som samordnar internationell verksamhet, diakonal verksamhet, sverigefinskt arbete, kör och musikverksamhet samt arbetet med unga volontärer.

Uppsala stift är också en av flera huvudmän för Ideellt forum som är ett nationellt nätverk för ideella frågor.

Lokalt och globalt

Det verkliga arbetet sker i församlingarna. Där bidrar ideella i gudstjänstlivet, barn- och ungdomsarbetet, kören, i någon diakonal besöksgrupp, med informationsarbete eller genom att ta hand om församlingshemmets och kyrkans krukväxter och blommor. Bara för att ta några exempel.

Många engagerar sig också i Svenska kyrkans internationella arbete, antingen i lokala, internationella grupper, med insamlingsarbetet eller genom att vara volontär i ett internationellt projekt.

Vänd dig till din församling för att höra mer om hur du kan engagera dig lokalt.