Drop in-vigsel

Gift dig på Nyårsafton 2021! Vi ordnar drop in-vigsel med förbokning i Umeå stads kyrka och Backens kyrka.

Du vet det där som aldrig blir av, som ni pratat om så många gånger men inte fått till? Som kan göras på tusen olika sätt med hur många gäster som helst?
Vi vet hur svårt det kan vara och därför vill vi göra det extra enkelt att fokusera på det som är viktigast. Er livslånga kärlek.

Vi står för präst, musiker, bröllopsvittnen, kyrka och alkoholfritt bubbel efteråt.
Det räcker att en av er är medlem i Svenska kyrkan. Ta bara med giltiga legitimationer och en giltig hindersprövning från Skatteverket i Sverige, så sköter vi resten.

Nyårsafton kl 10-17
Umeå stads kyrka & Backens kyrka

För att minska risken för trängsel behöver ni boka tid för vigseln. Det gör ni via länken nedan. Formuläret stänger den 28 december kl 12 eller när alla vigseltider är bokade. Ni får en bokningsbekräftelse via e-post med er vigseltid och tiden för ert vigselsamtal.

Umeå stads kyrka

Vigselpräster: Anna Ruther och Maria Lundgren
Musiker: Maria Grahn och Mariann Lestander
Solist: Emma Örnberg

Backens kyrka

Vigselpräster: Gun-Marie Spett Lindgren och Mimmi Merlich
Musiker: Mikael Hjeltman och Lisbeth Fors Malm
Solist: Ingemar Grahn

Ja, vi vill gifta oss >

Vad behövs?

Att ni har med giltig hindersprövning och giltiga id-handlingar. Det räcker att en av er är medlem i Svenska kyrkan.

MÅSTE VI HA BRÖLLOPSKLÄDER?

Nej, ni får ha precis vilka kläder ni vill. Det viktigaste är att ni känner er bekväma i ert val. Det är er dag!

HUR ANSÖKER VI OM HINDERSPRÖVNING?

Gå in på skatteverket.se och skriv in hindersprövning i sökrutan så hittar ni informationen (och blanketten) ni behöver. Handläggningstiderna kan variera så ansök så snart som möjligt!

FÅR VI HA MED OSS GÄSTER?

Ja, utifrån rådande restriktioner.

VILKEN MUSIK KAN VI VÄLJA?

Vi har begränsat valet av musik. Det ni kan välja är ingångsmusik, en psalm, en solosång och utgångsmusik. Se vilka stycken ni har att välja mellan längre ner på sidan.

Vad händer när vi kommer till kyrkan?

Ni välkomnas och lämnar in hindersprövningen. Ni har ert vigselsamtal med prästen och därefter går ni in i kyrkan för vigseln. Har ni bjudit med gäster önskar vi att de kommer cirka 10 minuter innan vigseln för att minska risken för trängsel och smitta.

Efter vigseln skålar vi i alkoholfritt bubbel och vill någon kasta rosenblad eller blåsa såpbubblor så är det fritt fram!

Drop in-vigsel: Musik att välja mellan (nyår)

När ni kommer till kyrkan kan ni välja musik, ingångsmusik, en solosång, en psalm och utgångsmusik. Om ni inte vill välja kommer det att finnas ett grundförslag.

Listan är från nyår 2020, med reservation för ändringar till 2021.

In- och utgångsmusik
  1. Bröllopsmarsch ur En midsommarnattsdröm, F Mendelssohn
  2. Gotländsk brudmarsch
  3. Brudmarsch från Delsbo