Därför ska du gå på introduktionen

Missa inte introduktionerna en timme innan kvällskonserterna. Det blir ett möte mellan artister och publik.

Du får:

• möta musikerna och höra dem berätta om musiken.
  • en bakgrund till poesin som kommer att läsas under kvällen.
  • tips på konstverk att vila ögonen på i kyrkorummet av Lars Segerstedt, präst och konstnär.

Introduktionerna är cirka 30 minuter. Du som deltar i introduktionen har reserverad sittplats till konserten.

Konstnärlige ledare Kjell Fagéus har goda erfarenheter av liknande möten mellan publik och musiker från kulturfestivaler på andra platser. Introduktionen handlar om ”vad” och ”varför”, så att konserten kan helt bli en upplevelse av musik, poesi och kyrkorum.

– En konsert blir som allra bäst om både musiker och publik är i nuet. Introduktionerna är ett sätt att ställa in sin inre mottagare på rätt kanal, säger Kjell Fagéus.

Fredag 3 juni

After school-konsert ”Babar”

Fredag 3 juni kl 15.00, Tegs kyrka. Familjekonsert för alla åldrar. Bengt Forsberg och Miriam Forsberg framför Babar av Francis Poulenc.

”Treenighet”

Fredag 3 juni 19.00, Tegs kyrka. Förtätad musik av Mozart, Clarke och Brahms möter poesi av Tomas Tranströmer. Amanda-trion och skådespelaren Miriam Forsberg.

Lördag 4 juni

”Min ö är full av klanger”

Lördag 4 juni kl 19.00, Tegs kyrka. Djupt allmänmänsklig och gripande musik med Jessica Elevant, Love Derwinger och Kjell Fagéus. Skådespelare Stina Ekblad reciterar.

Söndag 5 juni

Musikgudstjänst Umeå kulturfest

Söndag kl 5 juni kl 11.00, Backens kyrka. Umeå kulturfest avslutas med gudstjänst. Stina Ekblad läser texter, predikan av Ylva Eggehorn.

Podden Angeläget!

Nytt avsnitt med temat "Musik som livsrum och motstånd". Kyrkoherde Lena Fagéus samtalar med Anders Winterstam, organist och musiker i Tavelsjö kyrka och Kjell Fagéus, klarinettist om musik och hur musik kan påverka människor på olika sätt i olika skeenden i livet.

Så får du en konsertkompis!

Har du aldrig varit på konsert eller vill du bara ha sällskap? Under vårens stora kulturfest testar Svenska kyrkan konceptet Konsertkompis.

Därför ska du gå på introduktionen

Nu släpps biljetterna till kulturfesten

Nu släpps biljetterna till fyra av konserterna under Umeå kulturfest Heliga rum. De nio andra är gratis.

Kulturfest 2022

Stort tack till alla besökare, musiker, poeter, ideella och alla andra som gjorde den första Umeå kulturfest till en riktig fest!

I samband med konserterna finns möjlighet att ge en gåva till Act Svenska kyrkan

Pojke står på en soptipp och håller i en trasig boll.

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.