Foto: IKON svenska kyrkans bildarkiv

Konfirmand 2022-2023

En av livets stora händelser

Välkommen!

Varje år konfirmeras tusentals ungdomar. I år är det äntligen din tur som är född 2008. Konfirmationen är en levande tradition. Genom lekar, gemenskap, utflykter och musik lär vi oss om vår kristna tro.

Vi pratar om liv, död och evighet, om vem du är och hur du vill leva ditt liv, hur vänner påverkar oss och att varje människa är en unik skapelse.

På våra träffar så fikar vi (så klart) och pratar om olika teman i små och stora grupper. Träffarna kan handla om allt mellan himmel och jord. Ofta så hittar vi på aktiviteter där vi lyfter dagens tema.

Ta chansen och prova på, kanske är konfa någonting för dig!

Sista anmälningsdagen är den 28 augusti 2022!

Hur anmäler jag mig? Du kan anmäla dig i formuläret här under, via brev (skriv ut blanketten som finns här) eller när vi ses på Tyringe skola vecka 34.

GRUPPALTERNATIV   2022-2023

1) Tisdagsgruppen

Älskar du att träna och vara aktiv? Har du spring i benen och tycker om att vara kreativ och göra saker med händer och fötter? Då är detta rätt alternativ för dig!.

Tisdagar kl. 16.00-18.00.  Start 13 september.

Läger v 38 fredag till söndag och v 16 fredag till söndag.

Konfirmation lördagen den 13 maj i Röke kyrka kl 11.00.

2) Onsdagsgruppen

Älskar du att få prova på nya saker? Uttrycka dig genom sång, musik, lekar och att vara kreativ? Kanske gillar du att baka och laga mat. Då har du hittat rätt!

Onsdagar kl.14.30-16.30. Start 14 september.

Läger v 38 fredag till söndag och v 16 fredag till söndag.

Konfirmation lördagen den 13 maj i Röke kyrka kl. 14.00.

Särskilda behov. Konfa för dig med extra stöd

Har du eller känner du någon somvill konfirmeras men har behov utav extra stöd? Då har Hässleholms församling en plats för dig!

Hör av dig till Anna så berättar hon mer.

Anna når ni på anna.tiljander@svenskakyrkan.se

Upptakt för båda grupperna är 11 september, Gudstjänst i Tyringe kyrka kl 14.00.

Det blir information om året som konfirmand, viktiga datum, läger och konfirmationen.

______________________________________________________________________________

• GRUPPALTERNATIV   Du väljer den grupp som passar dig bäst. Det som är gemensamt för alla grupper är att det ingår cirka tio gudstjänstbesök, läger och heldagar. Det är begränsat antal platser i grupperna och det är ”först till kvarn” som gäller. Vi träffas i Kyrkbanken (gamla Sparbanken vid torget)
  • GRATIS   Konfatiden är kostnadsfri för dig.
  • DOP   Du behöver inte vara döpt eller tillhöra Svenska kyrkan för att vara med. Om du väljer att konfirmeras så döps du under konfirmandtiden och blir då automatiskt medlem. Är du döpt i annan kyrkas ordning får du fylla i en medlemsblankett.
  • VUXENKONFIRMAND?! Varje vår får alla tillhöriga ungdomar som fyller 14 år en inbjudan att vara konfirmander. MEN! Att vara konfirmand är för alla, oavsett ålder. Välkommen att höra av dig till oss om du önskar att konfirmera dig som vuxen.

Fyll i följande uppgifter och kryssa vid den gruppen som passar dig.

Kryssa här för ditt förstahandsval.

Kryssa här för ditt andrahandsval.

Här kommer uppgifter som vårdnadshavare ska fylla i. Har konfirmanden 2 vårdnadshavare behöver båda fylla i.

Vårdnadshavare 1

Vårdnadshavare 2