Kyrkor och byggnader

Välkommen till Timrå församling! 

 

I Timrå kyrka firas högmässa varje söndag kl. 11.00. Timrå kyrka, Timrå gravkapell och vårt församlingshem S:t Johannesgården ligger på Prästgatan 1 i Timrå. I församlingshemmet hittar du vår församlingsexpedition, samtalsrum och samlingssal för dopsamkväm, minnesstunder och kyrkkaffe. 

Vid Vivstavarvs småbåtshamnen i härlig sommargrönska ligger Varvskapellet. Under sommaren har du möjlighet att delta i sommaraktiviteter eller bara sitta ner en stund för kaffe i solen och stillhet i kapellet. Vivstavarvs kapell är tillängligt för dop och vigslar under månaderna maj till oktober. 

Sörberge församlingshem rymmer både en kyrksal och samlingssal under ett och samma tak och intill ligger Sörberge gravkapell. I församlingshemmet hålls många av våra barn- och ungdomsverksamheter. Kyrksalen kan bokas för dop, vigsel och begravningar och  samlingssalen går att låna för dopsamkväm och minnesstunder.

I Timrå centrum, med ingång från torget, ligger församlingens eget Café InBetween. 
Här firar vi Sinnesrogudstjänst kl. 18 första fredagen/månad. I caféet lilla andaktsrum Kryptan finns möjlighet till enskild andakt närhelst du vill under caféets öppethållande.  

Välkommen när och där det passar dig!

Timrå kyrka

En kyrka med historia

Timrå församlings församlingshem S:t Johannesgården fotograferat från utsidan

S:t Johannesgården

Församlingshemmet och församlingsexpeditionen vid Timrå kyrka

Sörberge församlingshem

Ett hus fullt av aktiviteter

Vivstavarvs kapell

Ett kapell som sticker ut

Caféet ligger i Timrå centrum, i Centrumhuset där apoteket och vårdcentralen har sina lokaler. Caféets entré från Timrå torg.

Café InBetween

Timrå församlings eget café och vardagsrum, mitt i centrum

Timrå gravkapell

Begravningsgudstjänst i Timrå gravkapell

Sörberge gravkapell

Begravningsgudstjänst i Sörberge kapell