Körsång

Stora klassiska körverk av Bach, svängig gospel eller intim kammarmusik? Oavsett vad du vill sjunga så tror vi att du kan hitta en kör som passar dig i Svenska kyrkan. Att sjunga i kör är Sveriges största och mest levande folkrörelse.

Svenska Kyrkan har alltid varit en av de största arrangörerna av körverksamhet. Körsång har bevisade hälsoeffekter och ger människor ur olika sociala sammanhang tillfälle till umgänge. Det finns en fantastisk skatt av kyrkomusik just för kör.

Läs mer om våra olika körer genom att klicka dig vidare nedan!

Västlands kyrkokör

Västlands Kyrkokör är en blandad kör på alla sätt - herrar som damer i alla åldrar är välkomna och repertoaren spänner från musikal och schlager till mer traditionell kyrkomusik. Kören leds av kyrkomusiker Viktor Edwardsson.

S:t Olofskören

S:t Olofskören med bas i Hållnäs-Österlövsta församling medverkar i gudstjänster, konserter och vid kyrkoårets högtider. Kören består av dam- och herrstämmor och är till för dig som har sångvana. Kören leds av organist Lukas Arvidsson.

Kören Signe

Det här är kören för dig som är i gymnasieålder och uppåt – du som räknar dig som ung vuxen och vill sjunga i en poppig kör och gärna har lite vana av sång/körsång sedan innan. Kören leds av kyrkomusiker Matilda Elf.

Tierps manskör

Från och med årsskiftet 21/22 leds Tierps manskör av Matilda Elf och i och med det är körens verksamhet ett samarbete mellan Tierps pastorat och föreningen Tierps manskör. Kören är en traditionell manskör som grundades 1935. Kören sjunger fyrstämmigt och repertoaren sträcker sig över många genrer.

Barnkörer

I Tierps pastorat har vi kombinerade kör- och barngrupper för barn i olika åldrar. Till dessa grupper är alla välkomna, men anmälan krävs. Här hittar du mer information om våra barnkörer och webbformulär för anmälan.

Damkör

Under våren 2022 byggs en ruskigt härlig damkör upp i Tierps pastorat! För dig som identifierar dig som kvinna och vill sjunga flerstämmigt i olika genrer. Kören leds av kyrkomusiker Matilda Elf.