Någon håller fram tre hjärtan målade i olika färger.
Foto: Emilia Lindstrand /Ikon

Att vara ideell...

Vad vore kyrkan utan den ideella medarbetaren? Personen som ger av sin tid och sitt engagemang, för att kyrkan är viktig och spelar en viktig roll i samhället. Du är viktig och behövs! Tillsammans är vi kyrka.

Jessica Särqvist, ideell i Valstads församling:

Foto: Jessica Särqvist

– Jag är ideell i Valstads församling där gemenskapen med barn och vuxna är fantastisk. Jag blev ideell för att det behövdes folk och fick frågan om jag kunde vara med, men jag fortsätter att vara ideell för att träffa människor och möjligheten att påverka. Det ger en gemenskap med människor man annars inte skulle träffat.

Vidar Dalengren, ideell i Tidaholms församling

Foto: Lisa Öhgren

– Jag är ideell ung ledare på Eftis på onsdagar i Tidaholm. Det är en fritidsaktivitet för de som är med i de olika barnkörerna i Kyrkans hus. Jag är också konfirmandassistent. Jag är med på de olika gruppernas aktiviteter och läger. Jag gillar gemenskapen i de olika grupperna. Det är roligt att vara med och hjälpa till.

Gudrun Ekelund, deltagare i Lukasgruppen i Valstad:

Foto: Gudrun Ekelund

– En god vän berättade ofta om hur bra det var att delta i Lukasgruppen. Jag blev intresserad och gick med. Det har jag aldrig ångrat. Det är lärorikt och vi har många bra diskussioner. Inga frågor är dumma frågor. Dessutom har man alltid trevligt tillsammans med Mats Löwing som leder det hela och Agneta Jungergård som spelar för oss.

Leif Johansson, ideell i Fröjereds församling

Foto: Leif Johansson

– Jag har varit ideell i många år i missionskyrkan i Klämmesbo. Jag har under senare år också varit med i Fröjereds församlingsråd och statist i ”Till Betlehem.” Jag är tacksam att tillsammans med andra få vara med och skapa förutsättningar för unga och gamla i vår bygd att träffas. Gemenskap och sammanhang är viktigt.

Ulla-Britt Lidberg, ideell i Tidaholms församling

Foto: Ulla-Britt Lidberg

– Jag blev ideell när de nya gudstjänstgrupperna startade upp, jag tror det var 2007. Sedan har det blivit kyrkofullmäktige och församlingsråd och körsång i Harmony Gospel också. Möten med människor jag kanske aldrig skulle träffat annars och i ett sammanhang där jag trivs så bra. Framför allt är det roligt!

Vill du också vara med?

Varmt välkommen att höra av dig. Du behövs!

Telefon (expeditionen): 0502-197 70

E-post: tidaholms.pastorat@svenskakyrkan.se

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem