Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Välkommen att bli konfirmand. I Sundsvalls församling erbjuder vi unga de år de fyller 15 konfirmation i form av läger och några träffar som avslutas med konfirmation.

Just nu är våra konfirmationsgrupper i full gång. En ny inbjudan till unga födda år 2004 kommer ut i maj år 2018. Här nedan kan du läsa om vårt upplägg för konfirmander.

Vill du vara med om ett äventyr som skapar minnen för livet? Funderar du kring de där stora och viktiga frågorna som livet innehåller men som man sällan hinner prata om? Meningen med livet… ondska… vänskap och kärlek… vad är rätt och fel… tro på Gud… Jesus… hopp om framtiden… Då är konfirmation något för dig!

Konfirmation kan sammanfattas med tre ord; Tro, hopp och kärlek. Tron på Gud och våra medmänniskor, hoppet om en bättre framtid och kärlek till oss själva och andra.

Vi har fyra olika temagrupper att välja på. Du kan välja en av grupperna. Du väljer själv grupp utifrån dina behov och önskemål.

konfirmation

Vi svarar gärna på dina frågor kring konfirmation

Helena Löfvander, konfirmandledare

tfn 060-53 10 153

mobil: 073-27 10 153

Helena Löfvander

Petra Hamnström, präst

tfn 060-53 10 112

mobil 070-273 73 63

Petra Hamnström

Vanliga frågor om konfirmation

Får jag konfirmeras i Sundsvalls församling trots att jag bor i en annan församling?

Ja, det får du.

Måste jag vara döpt?

Nej inte för att vara med under själva konfirmandtiden. För att bli konfirmerad i den avslutande konfirmationsgudstjänsten måste du vara döpt. Dopet kan då ske någon gång under konfirmandtiden. Konfirmationen är en bekräftelse av ditt dop oavsett om du döps som barn eller under konfrimandtiden.

Kostar det något?

Nej det kostar inget att konfirmera sig.

Måste jag vara medlem i Svenska kyrkan?

Du kan vara med i undervisning och samtalen utan att vara medlem. Det räcker med att vara nyfiken. Om du sedan vill delta i själva konfirmationen döps du först och blir på så sätt medlem.

Måste mina föräldrar vara medlemmar?

Nej, konfirmationen har med konfirmanden och konfirmandens dop att göra.

Kan man konfirmeras som vuxen?

Självklart! Det är aldrig försent att döpa sig eller konfirmera sig. Här hittar du vuxenkonfirmation.