Other languages with Google Translate

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Välkommen att bli konfirmand. I Sundsvalls församling erbjuder vi unga de år de fyller 15 konfirmation i form av läger och några träffar som avslutas med konfirmation.

Vill du vara med om ett äventyr som skapar minnen för livet? Sundsvalls församling inbjuder dig till att bli konfirmand.

Konfirmandtiden handlar om att utmana sig själv, ha roligt och träffa kompisar, nya likväl som gamla. Blanda allvar med lek, fira mässor, sjunga, vara på läger och mycket mer.

Konfirmation är att tillsammans med kompisar och ledare fundera kring viktiga frågor om tro, relationer och traditioner.

En stor del av konfirmandtiden går ut på att få nya erfarenheter. Därför åker vi på läger i alla våra grupper. För många är konfirmandlägret årets bästa upplevelse!

Kom helt enkelt som du är och var dig själv.

Vi har fyra grupper att välja på. Du kan välja en av grupperna. Du väljer själv grupp utifrån dina behov och önskemål.

Här kan blivande konfirmand tillsammans med sin förälder göra sin anmälan.

Välj en av nedanstående grupper.

konfirmation

Vi svarar gärna på dina frågor kring konfirmation

Helena Löfvander, konfirmandledare

tfn 060-53 10 153

mobil: 073-27 10 153

Helena Löfvander

Petra Hamnström, präst

tfn 060-53 10 112

mobil 070-273 73 63

Petra Hamnström

Vanliga frågor om konfirmation

Får jag konfirmeras i Sundsvalls församling trots att jag bor i en annan församling?

Ja, det får du.

Måste jag vara döpt?

Nej inte för att vara med under själva konfirmandtiden. För att bli konfirmerad i den avslutande konfirmationsgudstjänsten måste du vara döpt. Dopet kan då ske någon gång under konfirmandtiden. Konfirmationen är en bekräftelse av ditt dop oavsett om du döps som barn eller under konfrimandtiden.

Kostar det något?

Nej det kostar inget att konfirmera sig.

Måste jag vara medlem i Svenska kyrkan?

Du kan vara med i undervisning och samtalen utan att vara medlem. Det räcker med att vara nyfiken. Om du sedan vill delta i själva konfirmationen döps du först och blir på så sätt medlem.

Måste mina föräldrar vara medlemmar?

Nej, konfirmationen har med konfirmanden och konfirmandens dop att göra.

Kan man konfirmeras som vuxen?

Självklart! Det är aldrig försent att döpa sig eller konfirmera sig.