Konfirmation

Född 2006 eller börjar åk 8? Nya grupper startar i höst. Välkommen som konfirmand!

Bild: Ikon

Svenska kyrkan i Sundsvall, inbjuder dig till att bli konfirmand. Men, det är ditt val.

Det här är en inbjudan till en upptäcktsresa där vi testar tankar och utmanar oss i ett äventyr om oss själva. Konfirmation är att tillsammans med kompisar och ledare fundera kring viktiga frågor om tro, relationer och traditioner. Konfirmation är gemenskap. Vi diskuterar, gör nya erfarenheter, utmanas och hänger med nya och gamla kompisar.

En stor del av konfirmandtiden går ut på att få nya erfarenheter. Därför åker vi på läger i alla våra grupper. För många är konfirmandlägret årets bästa upplevelse!

Kom helt enkelt som du är och var dig själv. Välkommen som konfirmand!

Läs här nedan om de olika alternativa grupperna. Och gör din anmälan direkt här på sidan.

Vi svarar gärna på dina frågor kring konfirmation

Helena Löfvander

Barn & ungdom

Pether  Bertilsson

Pether Bertilsson

Präster

Mer om Pether Bertilsson

Universitetspräst

Vem kan bli konfirmand?

Konfirmand kan vem som helst bli. Grupperna som beskrivs i denna folder riktar sig först och främst till 06: or, det vill säga alla som fyller 15 år under 2021. För äldre ungdomar, finns gymnasie- eller vuxenkonfirmation.

Ta gärna kontakt!

Att bestämma sig

Konfirmationsgudstjänsten går ut på att man under året har lärt känna kyrkan och församlingen och också i fortsättningen vill vara del av den. Upptäcker du att du ändå inte vill konfirmeras - går det bra att hoppa av. Det är inga problem.

Andra församlingar

I Svenska kyrkan kan man välja fritt var man vill konfirmeras. Du som bor i en annan församling än Sundsvall är välkommen till oss! Detsamma gäller för ungdomar från Sundsvall som väljer att konfirmera sig i/på annan församling/ort. Hör gärna av er till oss i alla fall, så kan vi se om vi kan stötta er…

Du som förälder är viktig

Ungdomar gör inte som vuxna säger utan som vuxna gör. Därför är du som är förälder oändligt viktig under konfirmationstiden. Det är viktigt att du stöttar ditt barns beslut. Med det vill vi gärna hjälpa dig. Dessutom ska du få så mycket information som möjligt om vad som pågår hos oss. Det löser vi med föräldramöten.

Ska man vara döpt?

Konfirmander ska vara döpta på konfirmationsdagen. Om man inte redan är döpt kan dopet ske under konfirmandåret.