Foto: Ikon

Konfirmation

Ännu finns det platser kvar! Välkommen att bli konfirmand. Här kan du läsa mer och anmäla dig. Vi har flera olika alternativ. Häng med!

Sundsvalls församling, inbjuder dig till att bli konfirmand. Men, det är ditt val.

Det här är en inbjudan till en upptäcktsresa där vi testar tankar och utmanar oss i ett äventyr om oss själva. Konfirmation är att tillsammans med kompisar och ledare fundera kring viktiga frågor om tro, relationer och traditioner. Konfirmation eller Konfa som vi kallar det är gemenskap. Vi diskuterar, gör nya erfarenheter, utmanas och hänger med nya och gamla kompisar.

En stor del av konfirmandtiden går ut på att få nya erfarenheter. Därför åker vi på läger i alla våra grupper. För många är konfirmandlägret årets bästa upplevelse!

Kom helt enkelt som du är och var dig själv. Välkommen som konfirmand!

Läs om våra grupper och anmäl dig.

Bra att veta

Att bestämma sig

Konfirmationsgudstjänsten går ut på att man under året har lärt känna kyrkan och församlingen och också i fortsättningen vill vara del av den. Upptäcker du att du ändå inte vill konfirmeras - går det bra att hoppa av. Det är inga problem.

 

Andra församlingar

I Svenska kyrkan kan man välja fritt var man vill konfirmeras. Du som bor i en annan församling än Sundsvall är välkommen till oss! Detsamma gäller för ungdomar från Sundsvall som väljer att konfirmera sig i/på annan församling/ort. Hör gärna av er till oss i alla fall, så kan vi se om vi kan stötta er…

 

Du som förälder är viktig

Ungdomar gör inte som vuxna säger utan som vuxna gör. Därför är du som är förälder oändligt viktig under konfirmationstiden. Det är viktigt att du stöttar ditt barns beslut. Med det vill vi gärna hjälpa dig. Dessutom ska du få så mycket information som möjligt om vad som pågår hos oss. Det löser vi med föräldramöten.

 

Ska man vara döpt?

Konfirmander ska vara döpta på konfirmationsdagen. Om man inte redan är döpt kan dopet ske under konfirmandåret.