Tycker du om att fira gudstjänst? Då är gudstjänstvärd i Storkyrkan något för dig!

Varje söndag firar vi högmässa i Storkyrkan i Gamla stan. Då medverkar inte bara präster, diakoner och musiker utan också en grupp gudstjänstvärdar. Just nu söker vi gudstjänstvärdar! Välkommen på informationsmöte den 3 sept kl 18.00 i Storkyrkan. Här ser du hur man anmäler sig.

Varje söndag firar vi högmässa i Storkyrkan i Gamla stan. Då medverkar inte bara präster, diakoner och musiker utan också en grupp gudstjänstvärdar. 

Under processionen som inleder högmässan bär gudstjänstvärdarna in ljusen, några av dem läser bibeltexter eller ber, och några hjälper till med utdelandet av nattvardsgåvorna. 

Som gudstjänstvärd är du alltså del av en grupp som tillsammans ansvarar för flera av gudstjänstens delar. Du medverkar en eller flera söndagar i månaden. Du kan välja att enbart bära ljus eller läsa text eller dela ut nattvard eller vara beredd att utföra alla uppgifter. 

Även om Storkyrkan är stiftets katedral behöver du inte känna att du måste vara specialist på gudstjänster för att platsa i gruppen. Tvärtom kan Storkyrkan vara platsen där du lär känna högmässan inifrån och där din tro kan brottas med olika frågor och djupna. Om du är tonåring eller senior, troende eller sökande, bär kostym eller jeans är du välkommen till oss. 

Nyfiken? Kom då på vårt informationsmöte i höst: den 3 september kl 18-20 i Storkyrkan då vi berättar mer. Anmäl dig gärna i förväg till sabina.koij@svenskakyrkan.se så vi vet hur många smörgåsar vi ska förbereda. 

 

Sabina Koij och Ulf Lindgren, präster i Storkyrkan