Det ondas problem

Att framställa Gud som "allsmäktig" och samtidigt "god" när det finns ondska i världen - det blir för många det främsta argumentet mot Guds existens. Är det lättare att förena ondskans närvaro med ateism? Söndag 6 maj i Storkyrkosalen.

För många är det ett problem att framställa Gud som både allgod och allsmäktig – samtidigt som det finns ondska och lidande i världen. Hur kan man – och bör man – som troende förhålla sig till det ondas problem? Är ateismen lättare att förena med det faktum att ondska faktiskt finns?

Värd: Carl Reinhold Bråkenhielm, professor emeritus
Ulf Jonsson, jesuitpater, professor i religionsvetenskap vid Newmaninstitutet, m fl

Datum: Söndag 6 maj
Tid: 13.00–14.30