Foto: Linda Mickelsson/IKON

Diakoni

Duvan kommer med bud om liv. Ringen berättar om att Fadern omsluter allt. Korset berättar om Jesus död och uppståndelse.

Diakoni betyder tjänst och innebär omsorg om människor i livets olika skeden. Det kan också beskrivas som kristen tro omsatt i handling. I dopet är vi alla kallade att tjäna varandra som Jesus gjorde. Diakoni genomsyrar hela församlingens arbete.

Du känner igen en diakon på emblemet som halsband eller brosch och/eller den gröna skjortan med frimärkskrage.

I det praktiska församlingsarbetet i Steneby pastorat innebär det att vi har många öppna mötesplatser, t.ex soppluncher, vägkyrka, förmiddagsfika, trivselträffar av olika slag, stavgång, öppen förskola, sångkörer,  bibelstudier, andakter på våra serviceboenden, skol-kyrka kontakter och mycket annat, allt för att ge möjlighet till gemenskap och fördjupning av den kristna tron.

Du är välkommen att höra av dig till vår diakoniassistent Eva Torger Malvila för enskilt samtal om stort och smått i livet, när du behöver någon att dela med. Diakoni är kyrkans sociala stöd till människor i livets olika skeden. Det kan handla om samtal och själavårdssamtal. Diakonen har tystnadsplikt och för inga journaler.

Hör gärna av Dig om du vill eller funderar på att bli en av våra ideella medarbetare.