Vigsel

Och störst av allt är kärleken! Bröllop är en av livets största och viktigaste högtider. Läs mer om hur det går till att gifta sig i kyrkan.

SÅ GÅR VIGSELN TILL
En vigsel är en gudstjänst som kan firas på olika sätt. En del vill ha ett bröllop med en mindre vigsel, inte så uppklätt och med bara de närmaste omkring sig. Andra vill ha en stor vigsel och ett bröllop med högtidliga kläder och många gäster.  

Det är bra att det kan få vara olika. Det allra vanligast är vigsel i en kyrka.  Men vigseln kan också hållas utomhus eller i ett hem.  

För att vigas i Svenska kyrkan gäller att paret eller i alla fall den ena ska vara eller vilja bli medlem i Svenska kyrkan. De som vill gifta sig ska först göra en hindersprövning hos Skatteverket. 

En vigsel i Svenska kyrkan är gratis, det gäller oavsett om ni vigs i er hemförsamling eller i en annan församling. 

VIGSELSAMTAL
Före vigseln träffar paret den präst som ska leda vigselgudstjänsten, så att de tillsammans kan gå igenom hur vigseln ska gå till.

I vigselsamtalet finns också plats för att prata om vad ett äktenskap är och om livet tillsammans som gifta. De som vill övar i kyrkan innan vigseln, allt för att det ska kännas tryggt och förberett.

BOKA KYRKA OCH PRÄST
Vigsel kan ske på överrenskommen tid och plats. Kontakta Marina Ingebäck tel. +46523668400 om du undrar något eller för bokning. 

Läs mer om Vigsel i Svenska kyrkan. 

Kyrkor

I Sotenäs pastorat finns våra sju stycken kyrkor med församlingshem. Här nedan kan du se och läsa om dessa byggnader.

Församlingshem

Här kan du se lokalerna i våra församlingshem, få priser och få kontaktuppgifter.