dopdroppar av genomskinligt glas med blåa inslag
Foto: Karin Gustavsson

Dopdroppar

Nyhet

Alla barn som döptes i pastoratets kyrkor 2022 är välkomna att hämta sin dopdroppe!

År 2015 började Södra Kållands pastorat med traditionen att hänga upp en ängel för varje barn som döps i kyrkan, med barnets namn och dopdatum på.

Från och med 2022 hängs en dopdroppe upp, som nu ersätter den tidigare ängeln. Genom den blir vi påminda om att ta med barnen i våra tankar och böner under året.

Alla barn som döptes i pastoratets kyrkor under 2022 får i dagarna en inbjudan i brevlådan att hämta sin dopdroppe vid en gudstjänst.

De barn som döptes i någon av kyrkorna i Järpås församling (Häggesled, Järpås, Uvered) är välkomna till Järpås kyrka söndag den 5 februari kl. 10.

De barn som döptes i någon av kyrkorna i Kållands-Råda församling (Kållands-Åsaka, Mellby, Råda) är välkomna till Råda kyrka söndag den 5 februari kl. 15.

De barn som döptes i någon av kyrkorna i Örslösa församling (Friel, Gillstad, Karaby, Lavad, Norra Kedum, Tranum, Tun, Tådene, Söne, Väla, Örslösa) är välkomna till Örslösa kyrka söndag den 5 februari kl. 10.

Om man ej har möjlighet att hämta sin droppe denna dag kan man hämta den på pastorsexpeditionen i Råda församlingshem. Hör gärna av er för att bestämma en tid eller kom förbi under öppettiderna och hämta den fina droppen!

Öppettider på expeditionen:
Måndag, tisdag, torsdag och fredag kl. 10-12 och onsdag kl. 13-15.

sodrakallands.pastorat@svenskakyrkan.se

För er som har barn som döptes under 2021

Dopänglar av glas
Dopänglar Foto: Evelina Andersen

och ej har hämtat er dopängel finns de fortfarande kvar på expeditionen till och med maj månad.