Sköns församling Besöksadress: Kyrkvägen 49, 86323 Sundsbruk Postadress: Malandsvägen 47, 86332 SUNDSBRUK Telefon:+46(60)526730 E-post till Sköns församling

Arbetsledande komminister vik. 18 månader

Sköns församling söker vikarierande arbetsledande komminister 100%,
18 månader från Juli 2020.
Sköns församling söker en vikarierande arbetsledande komminister till vår stadsdelskyrka i Bosvedjan med ansvar för gudstjänster, verksamheter
och 6 medarbetare, samt plats i församlingens ledningsgrupp.
Arbetet innefattar även uppgifter i församlingens övriga gudstjänster.
Tjänsten utlyses då ordinarie arbetsledare går på föräldraledighet.
Vi söker dig som vill leda ett församlingsarbete och arbetslag med stort
fokus på barn och familj utifrån Jesu egna ord: ”Låt barnen komma till mig”.

Bosvedjans kyrka
Bosvedjan är vår minsta kyrkbyggnad, men den är mycket välbesökt.  Kyrkan med församlingshem är byggd mitt i en av Sveriges största bostadsrättsföreningar och omgärdas av villaområden, ett lokalcentrum samt skola mm. Här ligger fokus i verksamheten på barn och familj, en profil vi vill vidareutveckla och gärna
ser att du som sökande är intresserad av att leda. Samtidigt är den största gudstjänstfirande gruppen en stor skara daglediga som samlas till veckomässa
och fyller kyrkan. Här finns med andra ord både gammal och ung, flera körer, välbesökta barngrupper, diakonala kontakter och engagerade kollegor.

Sköns församling
Sköns församling är en av Härnösands stifts minsta församlingar till ytan. Församlingen omfattar norra Sundsvalls stad, från norra brofästet strax norr om centrum, upp till Brista centrum och Sundsbruk, samt västerut strax innan sjukhusområdet och öst mot havet. Området är utpräglad stadsbygd med
ca 20 000 invånare varav ca 12 000 medlemmar.

Arbetet med församlingens grundläggande uppgift utförs i våra 3 kyrkliga enheter med olika profileringar: Bosvedjans kyrka med fokus på barn/familj, Birgittakyrkan med fokus på ungdom/unga vuxna och Sköns kyrka med fokus på vuxna/diakoni. Syftet med profileringen är att nå olika målgrupper så att fler ska kunna hitta sin lokala kyrkliga gemenskap och dela tro på Jesus Kristus. Under de senaste 2 åren har detta gett en tydlig ökning av gudstjänstbesökare, och vi har ett snitt på över 50 deltagare på en vanlig gudstjänst (söndag el veckomässa). Vid sidan av de kyrkliga enheterna finns en pastorsexpedition med bl a ledningsstöd till arbetsledare, ekonomifunktion mm.

Totalt arbetar 40 anställda i församlingen, varav ca 30 är i församlingsverksamhet. Arbetet genomförs tillsammans med en stor grupp vuxna ideella, ideella ungdomar samt en engagerad skara förtroendevalda. Församlingen har ett rikt gudstjänstliv, stor verksamhet för barn och unga, flera körer i alla åldrar samt vad vi tror är Sveriges lägsta medelålder bland präster.

Du som sökande
Som sökande ser vi gärna att du:
Vill växa i både tro, medarbetarskap och ledarskap, och ser fortbildning och ett fokus på en hållbar arbetsmiljö som framgångsfaktorer i församlingsarbetet.

Vill utveckla ditt arbetslag och bygga ett starkt team utifrån respektive
tillhörande profil.

Vill bygga ett gudstjänstliv där bön, tro och sång får präglas av våra
målgrupper och får se olika ut.

Vill ha ett jobb där målet är att göra sin arbetsvecka med glädje och sedan med gott samvete stänga av arbetsmobilen.

Krav för tjänsten

Medlem i Svenska kyrkan.
Behörig som präst i Svenska kyrkan.
Inneha B-körkort och ha tillgång till egen bil.
Registerutdrag från polis kommer begäras inför eventuell anställning.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Erfarenhet av församlingsarbete.
Förmåga att leda och samverka med ideella.
Att du har erfarenhet av arbetsledning och/eller gudstjänstutveckling.

Kontakt och ansökningsförfarande
Vi önskar ha din ansökan oss till handa senast 28 februari 2020. Ansökan ska innefatta personligt brev, cv, samt 2 referenser. Skicka din ansökan till: Sköns församling, Malandsvägen 47, 863 32 Sundsbruk eller via epost skons.forsamling@svenskakyrkan.se

För frågor om tjänsten, kontakta Kyrkoherde Andreas Sundström
Tel 060-526731, epost andreas.sundstrom@svenskakyrkan.se
eller HR-koordinator Ulrika Larsson
Tel 060-14 71 55, epost ulrika.k.larsson@svenskakyrkan.se

Fackligt ombud KyrkA: Elin Lockneus Tel 070-3104846 eller epost elin.lockneus@ths.se

Vi undanber oss all kontakt med rekryteringsföretag etc.