Konfirmation

Oscars församling har en stor och populär konfirmandverksamhet med både läger och terminsläsning.

konfirmation och dop hör ihop

Ordet konfirmation kommer från latinets confirmare som betyder bekräfta. I konfirmationen bekräftar Gud ditt dop och du får tillfälle att säga ”ja” till Gud och ditt dop. Dopet berättar att du aldrig är ensam och att du är en del av en gemenskap som sträcker sig över hela jorden. Är man inte döpt när man börjar som konfirmand så döps man under sin konfirmationstid. Den som inte redan tillhör Svenska kyrkan tas då upp i kyrkan.

anmälan till konfirmation

Information om konfirmationsläger 2022 kommer att läggas ut på hemsidan under våren och anmälan för 2022 öppnar i mitten av maj.

Vi tar enbart emot anmälan ett år före tänkt konfirmation. Vi presenterar de alternativ som Oscars församling erbjuder nedan. Skulle du inte hitta något alternativ som passar dig nedan kan du gå in på Svenska kyrkans hemsida för att hitta samtliga alternativ som erbjuds runt om i Sverige.

Oscars församling har även en gemensam folder med Engelbrekts församling samt Hedvig Eleonora församling med alla alternativ på Östermalm inför konfirmationen 2021.
Läs gemensam folder för konfirmationsalternativ på Östermalm

Om konfirmationen

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om konfirmationen.

svar på vanliga frågor

vi konfirmerar även vuxna

Kontakta Bo Lindberg
Mejl: bo.lindberg@svenskakyrkan.se