Gudstjänst

Till våra gudstjänster är alla välkomna. Du behöver inte tillhöra Svenska kyrkan.

UPPEHÅLL I VERKSAMHETEN

Vi har uppehåll i all vår publika verksamhet. Detta innebär att vi för tillfället inte firar gudstjänst, har konserter, öppen förskola, sångstunder m m. Uppehållet gäller tillsvidare och när verksamheten kommer igång igen presenteras information om det här på hemsidan. 

Dop och vigslar får genomföras med max 8 personer exklusive personal. För begravningar i Oscarskyrkan och Gustaf Adolfskyrkan gäller max 20 personer exklusive medverkande. I Djurgårdskyrkan är taket för begravningar satt till max 12 personer exklusive medverkande.

Våra kyrkor har öppet som vanligt. Välkommen in för en stund av stillhet eller för att tända ett ljus. Vid entrén har vi korgar med ljus, reflexer, bibelord och dikter som vi gärna bjuder dem som besöker oss på. Vill du prata med någon finns präst eller diakon på plats i Oscarskyrkan vardagar 12:00-13:00 och helger 11:00-12:00. Du kan också kontakta präst eller diakon via mail eller telefon och jourhavande präst har extraöppet under pandemin.

Vill du ha hjälp med viktiga ärenden, hör av dig till någon av församlingens diakoner så ska vi se hur vi bäst kan hjälpa dig.

OBS! UPPEHÅLL - SE OVAN

Oscarskyrkan
Högmässa firas på söndagar kl 11:00. Uppehåll p g a pandemin.

Gudstjänst med små och stora är precis som det låter en gudstjänst där barnen ges mycket plats. Medlemmar ur församlingens barnkörer sjunger. Cirka tre tillfällen per termin. Läs mer om gudstjänster för barn

Musik & mässa firas varje tisdag. Mässan är ganska kort, ca 25 minuter, och inleds kl 12:00. Den som vill njuta av en stunds orgelmusik kommer redan kl 11:45. Uppehåll p g a pandemin.

Gustaf Adolfskyrkan
Här firas gudstjänster under de stora högtiderna så som påsk, allhelgona, advent och jul.

Älskade psalmer är en psalmsångsgudstjänst som firas några gånger per termin.

Djurgårdskyrkan
Gudstjänst firas varje söndag kl 11:00, åtminstone en gång i månaden firas högmässa. Uppehåll p g a pandemin.

Under juli månad är Djurgårdskyrkan öppen med dagliga andakter och utöver söndagsgudstjänsten firas då också en veckomässa.

Olaus Petrikyrkan
OP-mässan för ungdomar och unga vuxna. Firas varje torsdag kl 18:00. Mässan är max 30 minuter och kärnfull. Efter mässan går vi ner till Olausrummet som har öppet fram till kl 21:00. Uppehåll p g a pandemin.

I Olausrummet finns det plats för dig att hänga och umgås. Där finns biljard, spel, sköna soffor och vi bjuder på fika. V kanske tar fram pingisbordet eller kollar film!

Alla är välkomna, oavsett ålder eller kyrkvana – kom som du är!

Gudstjänst med små och stora firas några gånger per termin. Barnen från vår heltidsförskola Lilla Prästkragen sjunger i denna korta vardagsgudstjänst. Cirka tre tillfällen per termin. Läs mer om gudstjänster för barn

Hemkyrkan
De flesta människor bär på frågor om livets mening. När man blir gammal eller sjuk kan de frågorna komma upp till ytan på ett sätt som de kanske inte gjort tidigare. Hemkyrkan i Oscars församling är till för boende, personal och anhöriga på de hem och serviceboenden som finns inom församlingsgränserna, och skapar mötesplatser där människors andliga behov får komma till uttryck.

Vem predikar?
Önskar du veta vem som predikar på söndagar i våra kyrkor eller vill ha ett månadsprogram hemskickat? Hör av dig till oss så ordnar vi det, 08-442 51 00

Du kan anmäla dig som prenumerant på veckokalendrar för Svenska kyrkans församlingar i Stockholms stift. 
Till anmälan