Meny

Gudstjänst

Till våra gudstjänster är alla välkomna. Du behöver inte tillhöra Svenska kyrkan.

ändrade rutiner

För tillfället har vi ändrat en del i vårt gudstjänstutbud med anledning av Covid-19. Läs mer

Oscarskyrkan
På söndagar firas högmässa kl 11:00. Detta är en traditionell högmässa där en eller flera av våra fantastiska körer medverkar. Efter mässan samlas de som vill för kaffe, kaka och umgänge.

Mässa med små och stora är precis som det låter en mässa där barnen ges mycket plats. Församlingens barnkörer sjunger och efteråt bjuds det på korv med bröd. Cirka tre tillfällen per termin. Läs mer om gudstjänster för barn

Musik & mässa firas varje tisdag. Mässan är ganska kort, ca 25 minuter, och inleds kl 12:00. Den som vill njuta av en stunds orgelmusik kommer redan kl 11:45.

Gustaf Adolfskyrkan
Här firas gudstjänster under de stora högtiderna så som påsk, allhelgona, advent och jul.

Älskade psalmer är en psalmsångsgudstjänst som firas några gånger per termin.

Djurgårdskyrkan
Gudstjänst firas varje söndag kl 11:00, åtminstone en gång i månaden firas högmässa. Efter gudstjänsten samlas de som vill för kaffe, kaka och umgänge.

Under juli månad är Djurgårdskyrkan öppen ons-sön och då hålls dagliga andakter här och utöver söndagsgudstjänsten firas också en veckomässa.

Olaus Petrikyrkan
OP-mässan för ungdomar och unga vuxna. Firas varje torsdag kl 18:00. Mässan är max 30 minuter och kärnfull. Efter mässan går vi ner till Olausrummet som har öppet fram till kl 21:00.

I Olausrummet finns det plats för dig att hänga och umgås. Där finns biljard, spel, sköna soffor och vi bjuder på fika. Har du tur kan vi plocka fram pingisborden eller kolla film!

Alla är välkomna, oavsett ålder eller kyrkvana – kom som du är!

Läs mer om ungdomsverksamheten

Gudstjänst med små och stora firas några gånger per termin. Barnen från vår heltidsförskola Lilla Prästkragen sjunger i denna korta vardagsgudstjänst med efterföljande fika. Cirka tre tillfällen per termin. Läs mer om gudstjänster för barn

Hemkyrkan
De flesta människor bär på frågor om livets mening. När man blir gammal eller sjuk kan de frågorna komma upp till ytan på ett sätt som de kanske inte gjort tidigare. Hemkyrkan i Oscars församling är till för boende, personal och anhöriga på de hem och serviceboenden som finns inom församlingsgränserna, och skapar mötesplatser där människors andliga behov får komma till uttryck.
Kontakt: Karin Bergholm 08-442 51 59, karin.bergholm@svenskakyrkan.se

Vem predikar?
Önskar du veta vem som predikar på söndagar i våra kyrkor eller vill ha ett månadsprogram hemskickat? Hör av dig till oss så ordnar vi det, 08-442 51 00

Du kan anmäla dig som prenumerant på veckokalendrar för Svenska kyrkans församlingar i Stockholms stift. 
Till anmälan