Gudstjänst

Till våra gudstjänster är alla välkomna. Du behöver inte tillhöra Svenska kyrkan.

restriktioner

Vi följer givetvis myndigheternas direktiv för att skapa ett så säkert gudstjänstfirande som möjligt, som utöver max antal deltagare innefattar anvisade sittplatser i kyrkan med avstånd mellan varje sällskap (max antal per sällskap är 4 personer, större sällskap delas upp).

Djurgårdskyrkan
Gudstjänst firas de flesta söndagar kl 11:00. Se kalendariet.
Max 20 deltagare
(begränsningen gäller åtminstone t o m 30 juni 2021).

Oscarskyrkan
Högmässa firas på söndagar kl 11:00. Åter i september.

Gudstjänst med små och stora är precis som det låter en gudstjänst där barnen ges mycket plats. Medlemmar ur församlingens barnkörer sjunger. Cirka tre tillfällen per termin. Läs mer om gudstjänster för barn

Musik & mässa firas varje tisdag. Mässan är ganska kort, ca 25 minuter, och inleds kl 12:00. Den som vill njuta av en stunds orgelmusik kommer redan kl 11:45.
Åter i september.

Gustaf Adolfskyrkan
Här firas gudstjänster under de stora högtiderna så som påsk, allhelgona, advent och jul.

Olaus Petrikyrkan
OP-mässan för ungdomar och unga vuxna. Firas torsdagar kl 18:00. Mässan är max 30 minuter och kärnfull. Efter mässan går vi ner till Olausrummet som har öppet fram till kl 21:00. Startar hösten 2021.

I Olausrummet finns det plats för dig att hänga och umgås. Där finns biljard, spel, sköna soffor och vi bjuder på fika. Vi kanske tar fram pingisbordet eller kollar film.

Alla är välkomna, oavsett ålder eller kyrkvana – kom som du är!

Gudstjänst med små och stora firas några gånger per termin. Barnen från vår heltidsförskola Lilla Prästkragen sjunger i denna korta vardagsgudstjänst. Cirka tre tillfällen per termin. Läs mer om gudstjänster för barn

Hemkyrkan
De flesta människor bär på frågor om livets mening. När man blir gammal eller sjuk kan de frågorna komma upp till ytan på ett sätt som de kanske inte gjort tidigare. Hemkyrkan i Oscars församling är till för boende, personal och anhöriga på de hem och serviceboenden som finns inom församlingsgränserna, och skapar mötesplatser där människors andliga behov får komma till uttryck.

Vem predikar?
Önskar du veta vem som predikar på söndagar i våra kyrkor eller vill ha ett månadsprogram hemskickat? Hör av dig till oss så ordnar vi det, 08-442 51 00

Du kan anmäla dig som prenumerant på veckokalendrar för Svenska kyrkans församlingar i Stockholms stift. 
Till anmälan