Församlingen har ett eget bibliotek på Fredrikshovsgatan 8.

Biblioteket har ett brett utbud av skönlitteratur, barn- och ungdomsböcker, deckare, andlig litteratur, facklitteratur som historia, biografier m.m. Hyllorna fylls på löpande och håller ett mycket uppdaterat bokbestånd på ca. 20.000 volymer. Biblioteket fungerar som ett vanligt folkbibliotek – det är öppet för alla och det kostar ingenting att låna.

Öppet måndagar och torsdagar kl 14-18.
Kontakt: Erika Lundmark
oscars.biblioteket@svenskakyrkan.se
08-442 51 11

Oscarsbiblioteket behandlar låntagares personuppgifter i enlighet med GDPR (General Data Protection Regulation). Kontaktuppgifter och låntagar-id behandlas i syfte att hantera utlån, reservationer och påminnelser samt för utskick av information. Vid frågor om vår behandling av dina personuppgifter kan du höra av dig till biblioteket, kontaktuppgifter ovan.

Oscarsbibliotekets Vänner
Biblioteket har en stödförening som kallar sig Oscarsbibliotekets Vänner. De arrangerar bokcirklar, författaraftnar dit välkända författare bjuds in, litterära salonger och utflykter. Deras träffar är öppna för alla. Se aktuellt program nedan.

Måndagsfika på biblioteket

Andra måndagen varje månad kan låntagare i samband med sitt biblioteksbesök sitta ner över en kopp kaffe, träffa andra låntagare, utbyta tankar om böcker, vad man läst, få boktips m m.
Fika serveras kl 14-16, man kommer och går som man vill.