Nu även med hemleverans av böcker

öppettider

Biblioteket har stängt tillsvidare men du kan beställa hem böcker genom boken kommer-tjänsten. Nedan hittar du information om den och även om hur du kan söka efter specifika böcker i vår katalog. Vill du inte använda dig av boken kommer-tjänsten kommer bibliotekarie Erika att stå vid porten på Fredrikshovsgatan 3 måndagar och torsdagar kl 14-15 för att lämna ut beställda böcker och ta emot böcker som ska återlämnas. Gör din beställning helst via mail till oscars.biblioteket@svenskakyrkan.se eller tfn 08-442 51 11.

sök böcker

Här kan du se om den bok du söker finns på biblioteket.

På Fredrikshovsgatan 8 ligger Oscarsbiblioteket. Här hittar du ett brett utbud av skönlitteratur, barn- och ungdomsböcker, deckare, andlig litteratur, facklitteratur som historia, biografier m.m. Hyllorna fylls på löpande och håller ett mycket uppdaterat bokbestånd på ca. 20.000 volymer. Biblioteket fungerar som ett vanligt folkbibliotek – det är öppet för alla och det kostar ingenting att låna.

Öppet måndagar och torsdagar kl 14-18 (stängt fr o m 20210101)
Kontakt: Erika Lundmark
oscars.biblioteket@svenskakyrkan.se
08-442 51 11

Oscarsbiblioteket behandlar låntagares personuppgifter i enlighet med GDPR (General Data Protection Regulation). Kontaktuppgifter och låntagar-id behandlas i syfte att hantera utlån, reservationer och påminnelser samt för utskick av information. Vid frågor om vår behandling av dina personuppgifter kan du höra av dig till biblioteket, kontaktuppgifter ovan.

Oscarsbibliotekets Vänner
Biblioteket har en stödförening som kallar sig Oscarsbibliotekets Vänner. De arrangerar bokcirklar, författaraftnar dit välkända författare bjuds in, litterära salonger och utflykter. Deras träffar är öppna för alla.