Kvinnohuset och satsningen En annan mamma.
Foto: We dig it

Stort engagemang för "En annan mamma" - 184 033 kronor till Kvinnohuset!

Publicerad Ändrad

I år genomfördes den lokala insamlingskampanjen "En annan mamma" för fjortonde året i rad. Tillsammans med andra lyckades vi i år samla in 184 033 kronor! Pengar som oavkortat går till Kvinnohuset i Örebro och deras arbete för våldsutsatta kvinnor och barn. Tack till dig som bidragit och till dig som vill fortsätta bidra. Fantastiskt!

Svenska kyrkans kommunikationsstrateg Mia Bylander fick frågan redan för fjorton år sedan - om kyrkan ville vara med och engagera sig i den nya insamlingskampanjen för Kvinnohuset. Mias och ledninggruppens svar var tveklöst JA - och nu liksom då har vi varje år sålt armband till förmån för Kvinnohuset på många håll i pastoratet. 

Stort engagemang

Engagemanget har alltid varit stort hos Svenska kyrkans medarbetare och utöver armbandsförsäljning så har insamlingsinsatserna växlat under åren - alltifrån insamlingar under matcher tillsammans med konfirmander och samarbetspartners som Örebro hockey och KIF Örebro - till egna församlingsinitiativ med lotterier och insamlingar där pengarna gått direkt till Kvinnohuset. 

I år samlade Adolfsbergs församling in över 4 000 kronor i samband med sin familjedag på Mors dag, söndagen den 26 maj. Vår kurs- och konferensgård Solliden sålde armband och uppmärksammande kampanjen i samband med Morsdagsmiddagen som de arrangerade samma söndag. Goda insatser och initiativ som - tillsammans med många andras - alltså gav totalt 184 033 kr till Kvinnohuset i Örebro.

Tack till dig som bidragit och fortsätter att bidra!

Eftersom alla som engagerar sig i kampanjen, bl.a. reklambyrån We dig it och City Örebro, gör detta helt ideellt går pengarna oavkortat till Kvinnohusets arbete för våldsutsatta kvinnor och barn.

Självklart kan du fortsätta att stötta Kvinnohuset Örebro

Swishnumret 123 589 74 91 funkar året om. Alla bidrag till verksamheten, stora som små, är värdefulla. Läs mer om Kvinnohuset Örebro eller den årliga satsningen En annan mamma.

Grön bild med snirkliga teckningar som signalerar sommar. Glass, fotboll, spade, människor som dansar, noter.

Medmänsklighet tar inte semester – välkommen till Svenska kyrkan i Örebro i sommar

Kyrkan är öppen. Vi finns här för dig. Vi fyller din sommartid med möjlighet till möten och upplevelser. Och du kan alltid fika för liten peng. Här hittar du allt som är på gång i sommar hos Svenska kyrkan i Örebro – och vi kan göra det tack vare våra medlemmar.

Samtal och stöd

Här hittar du information om olika former av samtal och stöd som finns inom Svenska kyrkan i Örebro. Du är alltid välkommen att kontakta en präst eller diakon i din församling.