Foto: Bildbanken Ikon

Gemenskap och aktiviteter

I en ny stad kan det ibland vara svårt att hitta nya vänner och aktiviteter. Studentprästerna i Lund ordnar olika aktiviteter som Tacolov med gemensam matlagning och andakt samt kören USCh – Uniting Students’ Choir.

Brunch och Bibeln

Ett ställe för dig som söker en trygg plats där du kan växa och fundera på livets frågor tillsammans med andra. Kanske är du nyinflyttad och söker ett nytt sammanhang eller har du vuxit ur din ungdomsgrupp? Vi dukar upp en brunch och äter tillsammans och sedan diskuterar vi! Om du vill kan du ta med dig din Bibel, annars har vi.

Plats: S:t Olofs kyrka, Jönköpingsgatan 23
Datum: 26 aug, 9 sept, 21 okt, 4 nov, 16 dec
Ålder: 19-30 år
Kostnad: 20 kronor

Anmälan till Emma Hellgren med info om kost och eventuell allergi, emma.hellgren@svenskakyrkan.se

Tacolov

En fredag i månaden har vi TACOLOV! kl 19:00 i Västerkyrkan i Lund. Vi äter en vegetarisk tacobuffé och firar en lovsångsgudstjänst med nattvard. Håll utkik på Västerkyrkans Facebook-sida eller kontakta studentpastorn Pelle Martinsson

USCh – Uniting Students’ Choir

Välkommen till studentkören USCh - Uniting Students' Choir!

Vi sjunger en lättillgänglig repertoar som passar dig som älskar att sjunga, men kanske är öppen för att sjunga utan noter då och då. Körens gemensamma språk är engelska det är en stor blandning av nationaliteter vilket märks både i den härliga gemenskapen och den breda repertoaren. Kören leds av vår musiker Eva Kunda Neidek och det går bra att mejla henne för mer info. 

KRISS

Are you at student and looking for a Christian context during your studies?
KRISS is the place for you! We are an ecumenical student movement and a part of the worldwide WSCF, World Student Christian Federation. As a member of KRISS you get a spiritual community, study companionship aswell as a chance to get involved with both national and international issues. 

For any questions, you can contact us at exp@kriss.se . You can also visit Kriss i Lund or KRISS on Facebook 

Välkomst- och avslutningskonserter i Domkyrkan 

-i samarbete med Lunds universitet

I början och slutet av varje termin anordnas stämningsfulla konserter med tal och andra trevligheter. Inbjudan går ut via externa relationer och vill du veta mer om går det bra att maila Studentprästerna!

Onsdagskvällar på Domkyrkoforum 

Föredrag och samtalskvällar kring existentiella frågor, kultur, tro, vetenskap och samhälle. För mer info och aktuella tider, besök Onsdagkvällar på Domkyrkoforum

Pilgrim 

Att pilgrimsvandra är att be med fötterna. Det är både en inre och en yttre resa till en helig plats. Lunds domkyrka och pilgrimscentrum Liberiet är navet för de pilgrimsvägar som går genom Skåne och Blekinge. På sidan Pilgrimsvandring hittar du ett rikt utbud av pilgrimsvandringar och andlig fördjupning. 

Meditation

Flera gånger i veckan har du möjlighet att utöva tyst, zen-inspirerad meditation på Liberiet bredvid Lunds Domkyrka. Den tysta meditationen tar oss bort från vardagens stress och oro och ger oss avslappning och ett inre lugn. När vi kommer till ro i kropp och själ syns en vishet bortom alla gränser. Meditationerna varar ca 30 minuter och innan du sitter med första gången behöver du få en introduktion. Den erbjuds på måndagar kl. 12.15 och torsdagar kl.16.30 efter anmälan. För mer information och kontakt besök Meditation i Liberiet.

Nyfiken på kristen tro

I början av varje år startar samtalsgruppen Nyfiken på kristen tro, det är en grupp för grubblande, sökande, troende människor i alla åldrar om vill fördjupa sin andlighet. För mer information, kontakta Mats Nyberg.