Foto: Nina Jacobsson

Schola gospel fyllde Mjölkuddskyrkan

Nyhet Publicerad

På söndagskvällen hade Schola gospel sin efterlängtade julkonsert. Under ledning av Ida Bo-Sturesdotter Eriksson framförde kören bland annat ”Bereden väg för Herran”, ”Joy to the world” och ”One touch from the King” med entusiasm och glädje. Kören ackompanjerades av Jonas Wassermann på piano, Johan Englund på trummor och Petter Olofsson på bas.

Fullsatt mingel 
Det blev trångt vid borden när internationella gruppen bjöd på snittar och bubbel efter konserten. Drygt 350 personer befann sig i Mjölkuddskyrkan och många ville stanna kvar och mingla efter konserten. 
- Vi har ställt ut alla de stolar vi kan ställa ut och har hänvisat folk att sätta sig på körstolarna, ändå var det en del som fick stå eller sitta på golvet säger Carl-Sören Edfast, kyrkvaktmästare i Luleå domkyrkoförsamling. 

Glad och tacksam
När musiken tystnat och Yvonne Nordqvist, präst i Luleå domkyrkoförsamling tar över mikrofonen är det en mycket glad och tacksam körledare vi ser framför oss. 
- Det ligger mycket jobb bakom en sådan här konsert. Vi övar tillsammans varje vecka i Mjölkuddskyrkan men tyvärr kunde inte alla vara med. Så jag är otroligt glad och tacksam över att vi har genomfört den här konserten säger Ida Bo-Sturesdotter Eriksson, musiker och körledare i Luleå domkyrkoförsamling. 

Luleå domkyrkoförsamling har många körer så om du blir sugen att börja sjunga tillsammans med andra kan du kontakta någon av våra musiker. 
Läs mer om församlingens alla olika körer på webben.

Här kan du ta del av församlingens konserter och musikgudstjänster

 

Foto: Nina Jacobsson
Foto: Nina Jacobsson
Foto: Nina Jacobsson
Foto: Nina Jacobsson