Foto: Kristin Lidell/IKON

Julen kom också 2020

Det blev ingen vanlig jul när pandemin tvingade oss att hålla fysiska avstånd. Men vi kunde ändå fira jul: lyssna på julmusik och följa gudstjänster - digitalt, läsa julens texter och be. På den här sidan finns samlat sånt som kanske var till glädje under advent- och julhelgerna 2020.

Särskild klockringning i landets domkyrkor

På nyårsafton 18.00 ringer klockorna i Linköpings domkyrka för de som drabbats av pandemin.

Biskop Martin läser julevangeliet 2020

Lukasevangeliet 2:1-20 handlar om Jesu födelse :"Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle skattskrivas"...

Gud kommer nära

God och välsignad jul, önskar biskop Martin Modéus! Och påminner om att fysisk distans inte är samma sak som social distans.

Motala bjuder in hela Sverige på julafton

Varmt välkomna till Charlottenborgskyrkan! Vi får höra stråkar, sång och orgelmusik, med julsånger och psalmer från olika traditioner. Konserten är digital och kan avnjutas hemma.

Katja vill ha en grön jul

Julmat är något av det mest traditionella som finns. Men ändrade matvanor och ökad miljömedvetenhet gör att nya läckerheter börjar ta plats bland skinka och sylta. Prästen Katja Ekman är vegetarian. Hos henne är allt på julbordet grönt.

Psalmernas psalm

Lisa Sandstedt, kyrkomusiker i Aspelands pastorat skriver om psalmen som översatts till fler än 300 språk.

Närbild på en ljusgul genomskinlig julgranskula i en gran. B

De vackraste julsångerna

Sjung in julen tillsammans och bidra till årets julkampanj.

Mittgången i en fullsatt kyrka. Längst fram står en kyrkokör i julkläder mellan två julgranar och sjunger.

Välkommen i jul

Välkommen att fira gudstjänst och upplev konserter under advent och jul – på plats eller digitalt. Här läser du om vad som firas under de olika dagarna i jul.