Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Linde bergslags församling Besöksadress: Kungsgatan 17, 71130 Lindesberg Postadress: Box 52, 71122 Lindesberg Telefon:+46(581)88800 E-post till Linde bergslags församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Nu invigs generationsparkens lekplats

Barnkör, saftkalas och mycket annat när den nya lekplatsen nedanför församlingshemmet invigs i samband med LindeDagen den 8 maj klockan 16.

Den nya lekplatsen i Generationsparken nedanför Församlingshemmet i Lindesberg är nu klar. Invigning sker på LindeDagen onsdag 8 maj kl 16:00. Efter invigningen bjuds på smakprov ur musikalen ”I samma båt” som handlar om Noas ark och som Linde bergslags församlings barnkörer sätter upp i sin helhet i Guldsmedshyttans kyrka den 19 maj.

Lekplatsen har byggts av Samhällsbyggnad Bergslagen på uppdrag av Lindesbergs kommun med ekonomiskt stöd från Lindesbergs Rotaryklubb (genom LindeDagens utställare) och Linde bergslags församling som även upplåter mark för lekplatsen nedanför Församlingshemmet.

Invigningen på LindeDagen 2019 förrättas av kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson och representanter för Samhällsbyggnad Bergslagen, Linde bergslags församling och Lindesbergs Rotaryklubb

Levande och trevlig mötesplats för alla åldrar

”Med generationslekplatsen skapar vi en levande och trevlig mötesplats för både barn och vuxna efter Strandpromenaden i centrala Lindesberg”, säger Irja Gustavsson - kommunalråd i Lindesbergs kommun: ”Samtidigt visar projektet värdet av och styrkan med samverkan - i det här fallet mellan kommun, församling och den ideella sektorn genom Rotary”.

”Genom LindeDagen har vi skapat en trevlig och årligen återkommande folkfest i Lindesberg - och genom bidragen från våra utställare kan vi nu också hjälpa till att skapa en trevlig mötesplats efter Strandpromenaden”, säger Sven Carlsson - projektledare för LindeDagen som arrangeras för femte året i rad av Lindesbergs Rotaryklubb.

”Genom att upplåta vår mark nedanför Församlingshemmet kan vi bidra till att vidareutveckla den lekplats som redan finns på kommunens mark efter Strandpromenaden - och därmed bidra till att skapa en trivsam mötesplats för alla åldrar”, säger Bengt Isman - ordförande i kyrkorådet för Linde bergslags församling.

Spännande lek- och upplevelsestationer som passar in i miljön

Den nya generationslekplatsen har ritats och planerats av Arne Tschentscher - stadsträdgårdsmästare på Samhällsbyggnad Bergslagen.

”Området nedanför Församlingshemmet med sin stora nivåskillnad inbjuder till spännande lek- och upplevelsestationer som passar in i miljön - dels genom kopplingen till församlingen, dels genom den mineralsamling som redan finns på plats”, förklarar han.

Den nya lekplatsen i Generationsparken nedanför Församlingshemmet i Lindesberg har lek- och upplevelsestationer som passar för både små och stora: Tubrutschbana i slänten; Gårdspump för vattenlek; Lekskepp Noas Ark; Hummsten för ljudupplevelse; Parabol för ljudupplevelse; Stort lekhus; Snurrlek; Skateboardgunga.

Saftkalas i samband med invigningen

I samband med invigningen av den nya lekplatsen bjuder vi på saftkalas och några roliga aktiviteter för barnen. Temat är Noas ark. Vill du, kom gärna utklädd till djur på kalaset!

Glass- och fikaförsäljning

På församlingshemmets baksida öppnar S:t Mary Café Kingsgården ett tillfälligt café, vilket blir en försmak på att det här i sommar ska finnas ett glasscafé. Den lokala glasstillverkaren Björn med En får tacka, som ska leverera sommarens krämiga fårglass, kommer också att finnas på plats med sin glassvagn.

LindeDagen - en tid för möten

LindeDagen har under åren lockat många hundra besökare som vill ta del av det mesta av det bästa som Lindesberg kan bjuda på. Utefter Strandpromenaden finns stationer, informationsbord, tävlingar, lekar och mycket annat. Nedanför kyrkan har Linde bergslags församling sitt tält/bord (beroende på väder).

Varmt välkommen att träffa prästen eller någon av de andra anställda eller förtroendevalda! Det här är en eftermiddag/kväll som gjord för att mötas!

Här nedan ses barnen Ylva, Ralf, Troy och Lovisa prova lekredskapen en solig dag i april, strax innan lekplatsen blev färdigställd med gräsmattor och annat.