Diakoni

Diakoni handlar om att vara medmänniska. Att möta människor på den plats och i den situation där de befinner sig.

Diakoni handlar om att vara medmänniska. Att möta människor på den plats och i den situation där de befinner sig utan krav eller tanke på motprestation och att som Jesus fråga: Vad vill du att jag ska göra för dig ?

Att vara människa innebär att vi ställs inför livets föränderlighet. Kyrkans diakonla uppdrag är att stödja människor. Det kan handla om sjukdom, sorg, arbetslöshet, ekonomiska svårigheter, skilsmässa, ensamhet... Listan kan vara oändlig.

Församlingen erbjuder en mängd olika mötesplatser. Sopplunch, språkverkstad, onsdagsmässa, fredagsfrukost etc. Du är alltid välkommen till församlingens café, som är öppet mån-fre 10:00-14:00.

Känner du behov att prata med någon, eller få hjälp på annat sätt, hör gärna av dig till någon av diakonerna.

Diakoner

Catarina Granath