Vigsel

Bild: Deesha Chandra

Vigsel
Bröllop är fest - ett minne för livet. Att gifta sig borgerligt eller kyrkligt ger samma legitimitet, men i kyrkan får vi också be om Guds välsignelse över äktenskapet.
Att ha vigsel och bröllop i kyrkan behöver inte betyda att det måste vara stort eller påkostat. Inte heller behöver det vara många närvarande. Det viktiga är att man offentligt till varandra betygar sin kärlek och sin vilja att leva hela livet tillsammans.

Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten, men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den. Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken. (1 Korintierbrevet 13:4-7, 13)

Ett välsignat bröllop

Att gifta sig kyrkligt eller borgerligt har samma värde inför lagen, men en kyrklig vigsel består av en gudstjänst med många symboler. I Guds och alla vittnens närvaro lovar ni varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida livet ut. Tillsammans ber vi Gud att välsigna ert äktenskap och hjälpa er genom de svårigheter ni kommer att möta i livet.

Alla är välkomna att fira sitt bröllop i Svenska kyrkan, men minst en av er behöver vara eller bli medlem i Svenska kyrkan. Det är inget hinder om den andra tillhör en annan kyrka eller religion.

För att boka vigsel i någon av våra kyrkor, kontakta:

Nils Lindmark

Knivsta pastorat

Kyrkoskrivare

Mer om Nils Lindmark…

Bokning av dop, vigsel, välsignelse, begravning, dopkalas, minnesstund och möte/konferens i församlingshemmen.