En vit adventsstjärna lyser upp ett fönster.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Informationsbrev Advent -20

Nyhet Publicerad Ändrad

Gott nytt Kyrkoår!

Nu går vi in i adventstiden, men i år blir inget som det brukar. Samtliga gudstjänster firas enbart digitalt och kommer alltså inte vara öppna fysiskt för allmänheten. Detta gäller från och med nu och tills vidare.

Vill du ta del av gudstjänsten kan du gå in på vår hemsida www.svenskakyrkan.se/knista eller på Knista församlings facebook-sida. Det går bra att se vad som läggs ut på facebook även om du inte har ett konto.
Där finner du också Veckans psalm, Julkalender, Helgmålsbön och mycket mer.

 

Årets julinsamling – Bryt en tradition pågår mellan 29 november och 6 januari och fokuserar i år på de orättvisor och övergrepp som en flicka drabbas av bara för att hon är just flicka. Det kan vi aldrig acceptera. Kampanjen handlar om hur vi tillsammans kan bryta skadliga traditioner som könsstympning, tvångsäktenskap och andra övergrepp mot flickor. Temat har tyvärr blivit än mer aktuellt. Våra partner vittnar om att tvångsäktenskap, tonårsgraviditeter och könsrelaterat våld ökar under pandemin.

Då vi i år inte kan ha några event för att samla in pengar så hoppas vi att ni ändå vill vara med och stödja detta. Det går bra att swisha till 123 148 19 10 eller sätta in på postgiro 900122-3.


Bibelsamtal – Uppenbarelseboken : ve och fasa… och tröst och hopp.
Temat för våren är Uppenbarelseboken. Bibeln sista bok – och kanske en av de svåraste att förstå. Jag håller just nu på att förbereda lite bakgrundsmaterial som kan vara en ingång till läsning av Uppenbarelseboken. Efter Nyår kommer jag att bjuda in till Bibelsamtal. Om vi inte kan träffas som vanligt, en gång i månaden på Kyrkans Hus kommer jag att skicka ut frågor och kommentarer som underlag för egen läsning. Ni får möjlighet att skicka era egna reflektioner till mig och jag skickar sedan ut en sammanfattning till alla deltagare.

Vill du vara med? Svara på denna e-post eller ring till Graham på 0585 31549 (om han inte svarar lämna ett meddelande med ditt namn och telefonnummer).

 

Vill du prata med någon av oss är du varmt välkommen att ringa, maila eller skriva. Våra telefonnummer och adresser finner du på hemsidan. Annars kan du gå via expeditionen 0585/31255.

 

Även om vi saknar varandra får vi hjälpas åt att följa restriktionerna så noga vi kan och på det sättet vara rädda om varandra.


En fridfull Advent och en riktigt God Jul önskar vi er!