Signe vigdes till präst i Karlstads stift

Nyhet Publicerad

Söndagen 21 januari 2024 var det prästvigningsmässan i Karlstads domkyrka. Signe Granfrid vigdes till präst. Hon kommer att tjänstgöra i Åmåls församling. Här berättar Signe mer om sig själv och vad som kallade henne att bli präst.

Ole-Kristian Bonden, biskop i Hamar Bispedømme, den nyvigda prästen Signe Granfrid och Sören Dalevi, biskop i Karlstads stift. Foto: Öyvind Lund

Biskop Sören Dalevi ledde en prästvigningsmässa där Signe Granfrid vigdes till präst. Varmt välkommen som präst i Karlstads stift, Signe!

Vad var det som lockade dig att vilja bli präst?

– Min tro är det bästa som ha hänt mig. Den tillåter mig att leva mitt liv med vetskap om och tillit till att Gud bär. Och jag vet att jag är högt älskad, mycket mer än jag själv kan förstå. Tänk om jag skulle kunna få vara med på en annan människas resa till att göra samma upptäckt! Det är stort, och jag kan bara tacka om jag får förtroendet att göra det. Jag hoppas att jag ska vara till glädje och tröst för de som vill och behöver det.

Tre egenskaper som gör dig till en bra präst

  • Jag tror på och lever med Jesus
  • Jag vill väl och vågar ta emot alla berättelser, om såväl liv som död
  • Jag står upp för alla människors lika värde och rättigheter, även när det blir obekvämt

Vad gjorde du innan du utbildade dig till präst? Tar du med dig något från det in i prästrollen?

– Jag har gjort lite av varje. Men kanske främst har jag med mig en lärarutbildning och ett pedagogiskt tänk. Det tror jag är viktigt i alla sammanhang. Det handlar ju om att kommunicera så att alla förstår. Jag har ägnat mig en del åt konst också. Det får vi se om det kommer till användning! 

Vad gör du på din fritid?

– Jag tycker mycket om att skapa på olika sätt; kanske främst konst och musik. Och att vara ute i naturen!