Europeiskt besök i biskopsgården

Nyhet Publicerad

Den 15 februari hade Karlstads stift besök av representanter för CPCE, Communion of Protestant Churches in Europe, Europas största sammanslutning för lutherska och reformerta kyrkor.

Gästerna kommer från kyrkor i Storbritannien, Polen, Tyskland, Österrike och Estland.

– Det har varit en väldigt givande och spännande dag! Det är viktigt att kunna mötas och samtala om frågor som förenar oss och våra kyrkor. CPCE är en stor sammanslutning, och har medlemskyrkor i hela Europa, även minoritetskyrkor i forna Östeuropa. I våra turbulenta tider är det viktigt att mötas och se våra likheter och hur vi kan fördjupa kunskap och kontakter över gränser, säger biskop Sören Dalevi.

Från CPCE deltog: John Bradbury, Förenade reformerta kyrkan i Storbritannien (United Reformed Church), Marcin Brzóska, Lutherska kyrkan i Polen (Lutheran Church in Poland), Miriam Rose, Evangeliska kyrkan i centrala Tyskland (Evangelical Church in Central Germany), Mario Fischer, generalsekreterare CPCE, Martin Friedrich, Evangeliska kyrkan I Westfalen (Evangelical Church in Westphalia), Thomas-Andreas Põder, Evangelisk-Lutherska kyrkan i Estland (Evangelical Lutheran Church in Estonia​).